Connect with us

Biznis

PAD NJUJORKA I ČIKAGA NA LISTI: Ovo su omiljeni svetski gradovi bogatih! (FOTO)

Published

on

Prema novoj godišnjoj rang listi kompanije “BARNES International”, Cirih je postao omiljeni grad ultra bogatih. Švajcarski grad nasledio je na vodećoj poziciji Pariz, koji je prošle godine ocenjen kao najpopularniji među najbogatijima. Ove godine, međutim, francuska prestonica je pala na sedmo mesto liste koju tradicionalno objavljuje londonska konsultantska kuća.

Slična situacija je i sa Njujorkom, koji je u prethodnoj godini zauzeo 2. mesto, dok je ove pao u nemilost i zauzeo nezavidno 11. mesto. Veliki uticaj na slabu poziciju imali su veliki potresi na tržištu nekretnina, koje je izazvala pandemija kovida-19. Čikago, koji je prošle godine bio na 11. mestu, takođe je zabeležio pad i ove godine se nalazi na 21. mestu.

Pariz / Pixabay

U Parizu, s druge strane, problem su osim pandemije predstavljali brojni građanski nemiri, poput nasilnih protesta “žutih prsluka”. Sve to je negativno uticalo na imidž ove metropole tokom poslednjih godina.

Švajcarski grad, koji je prethodne godinezauzeo 30. mestu, ostvario je neverovatan napredak i iznenadio sve kada se pojavio kao pobednik na novoj tabeli.

Njujork / Pixabay

Druge metropole, uključujući Кopenhagen, Tokio i Majami, takođe su prestigle Pariz na novoj tabeli. Glavni grad Švedske Stokholm popeo se sa 22. na 5. mesto, dok je London, jedini britanski grad koji se našao na listi, rangiran na 6. mestu.

Seul, glavni grad Južne Кoreje, koji nikada pre nije ušao na listu, našao se na 13. mestu, dok je prvi put među prvih 50 uvršten i francuski grad Bordo.

Kopenhagen / Pixabay

Svake godine BARNES pravi top listu 50 gradova za izuzetno bogate, nakon analize različitih aspekata svake metropole, na osnovu internih podataka kompanije.

Rangiranje je objedinjeno raznim ključnim kriterijumima, uključujući mogućnosti za obrazovanje, nivoe oporezivanja i ekološke obaveze grada.

Čikago / Pixabay

Ostali pokazatelji uključuju kulturno iskustvo, ličnu sigurnost i širenje poslovanja.

Indeks je specifičan za višemilionsko tržište na kojem je samo mala manjina ljudi u svetu sposobna da učestvuje.

Izvor: The Daily Mail
Foto: Pixabay; Printscreen / BARNES International

Advertisement