Chicago, IL
48°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 3mph E
Humidity: 45%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
46°F
45°F
45°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

OTKAZ ZBOG VAKCINE: Američki trener srpskog porekla otpušten zato što je odbio da se vakciniše!

Glavni trener ekipe američkog fudbala univerziteta Vašington Stejt, Nik Rolović, kao i četiri pomoćna trenera, dobila su otkaz jer nisu ispoštovali propisanu državnu meru koja nalaže obaveznu vakcinaciju u cilju sprečavanja epidemije korona virusa, saopštilo je Univerzitetsko odeljenje za atletiku.

“Zbog zahteva iznetih u Proklamaciji guvernera Vašingtona Džeja Inslija, Nik Rolović više nije u stanju da obavlja dužnosti glavnog fudbalskog trenera na državnom Univerzitetu “, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rolović je imenovan za 33. glavnog fudbalskog trenera univerzitetske ekipe 14. januara 2020. Bio je najplaćeniji zaposleni u državi, sa platom od 3,2 miliona dolara. Koordinator Džejk Dikert obavljaće dužnosti glavnog trenera, navedeno je u saopštenju.

“Ovo je razočaravajući dan za naš fudbalski tim”, izjavio je direktor atletskog kluba Pat Čun.

Obavezna vakcinacija za većinu državnih službenika trebala je da bude sprovedena do ponedeljka. Nedavno je i Nacionalna hokejaška liga saopštila je da je Evander Kane suspendovan nakon istrage koja se odnosila na validnost potvrde o primljenoj dozi vakcine protiv Kovida-19.

Ove mere izazvale su masovna neslaganje između poslodavaca i zaposlenih i izvan sveta sporta otkako je predsednik Džo Bajden u septembru uveo stroga pravila koja se tiču vakcinacije državnih službenika, velikih poslodavaca i zdravstvenog osoblja u cilju suzbijanja širenje korona virusa. Ovi zahtevi se odnose na gotovo 100 miliona Amerikanaca, odnosno dve trećine američke radne snage.

Američki trener srpskog porekla Nik Rolović se julu mesecu oglasio na društvenim mrežama, gde je izneo svoj stav kako ne želi da primi vakcinu protiv Kovida-19 iz privatnih razloga.

Nakon nedavno odigrane utakmice protiv Stanforda, Rolovića su na konferenciji za novinare pitali da li zna da li će trenirati tim sledeće nedelje na šta je on odgovorio da ne zna i da čeka zvaničan mejl od uprave u vezi sa njegovim statusom.

Izvor: CNN Foto: Printscreen Youtube @WSU Football

YOU MAY LIKE