Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 5mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.92"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
55°F
57°F
59°F
63°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

UPRKOS PRAVOSNAŽNOJ PRESUDI: Đorđu Joksimoviću, po kojem je snimljen film “Otac” nisu vraćena deca!

Đorđe Joksimović, otac tri malololetne ćerke, jutros je započeo štrajk glađu ispred kragujevačkog Centra za socijalni rad, jer mu i pored pravosnažne presude još nisu vraćena deca.

Joksimović je za Nova.rs rekao da se u Centru pravdaju da im još nije stigla sudska presuda i da zbog toga još uvek ne mogu da mu vrate decu, ali on veruje da su po sredi druge stvari I da Centar „iz nekog razloga“ odbija da ispoštuje odluku o vraćanju dece u biološku porodicu.

Đorđe protestuje sam i kaže da neće ništa „ni jesti ni piti dok mu ne vrate decu“.

– Video sam presudu, decu sam dobio na sudu, postupak je okončan, ali me još niko zvanično nije obavestio kada će mi deca biti vraćena. Ne verujem više nikom, sve dok deca ne budu u kući koju sam za njih uredio – kaže Đorđe Joksimović, otac tri maloletne devojčice, koji se skoro sedam godina bori za starateljstvo.

Krajem prošle nedelje Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji saopštilo da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece Đorđu Joksimoviću, te da će tri maloletne devojčice iz hraniteljske porodice biti vraćene u biološku.

– Ja sam sve spremio za dolazak dece, ne samo sada posle ove presude, već je sve odavno spremno za njih, da možemo da živimo zajedno – rekao je Đorđe za Nova.rs.

Joksimović je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi skrenuo pažnju institucija na svoju višegodišnju borbu za povratak tri maloletne ćerke.

Poslednji put pešačio je 17. marta ove godine, a tada je rekao da je izabrao simboličan datum, jer se upravo tog dana navršilo šest godina otkako su mu 2015. godine oduzeta deca i smeštena u hraniteljsku porodicu.

Đorđu Joksimoiću deca su oduzeta zbog bolesti supruge, koja je i dalje na lečenju u jednoj zdravstvenoj ustanovi, a on je u međuvremenu morao da završi Školu roditeljstva i obezbedi uslove za boravak dece u porodičnoj kući. Decu je viđao dva puta nedeljno u hraniteljskoj porodici.

U trenutku kada su mu oduzeta deca, najstarija ćerka imala je pet godina, srednja četiri, a najmlađa devojčica nepune dve godine.

Životna priča Đorđa Joksimovića bila je inspiracija reditelju Srdanu Goluboviću da po njegovoj životnoj drami snimi film „Otac“.

Izvor: Nova.rs Foto: Prinscreen

YOU MAY LIKE