Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 7mph N
Humidity: 47%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
50°F
50°F
48°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

DŽONI DEP U BEOGRADU: “Hvala Srbiji na ordenu” (VIDEO)

Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje, izjavio je holivudski glumac Džoni Dep 19. oktobra u Beogradu na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je najavio da će mu na Dan državnosti Srbije, 15. februara, uručiti odlikovanje.

“Počastvovan sam odlukom da budem nagrađen ordenom za zasluge. Biće mi velika čast da dođem u Srbiju 15. februara i prisustvujem svečanoj ceremoniji”, rekao je Dep, a saopštilo Predsedništvo Srbije.

Kako se navodi u pres materijalu nakon susreta u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, Džoni Dep će odlikovanje od Aleksandra Vučića dobiti u znak zahvalnosti za poštovanje koje ukazuje Srbiji i zbog brojnih projekata koji zapošljavaju veliki broj mladih.

Dep u Beogradu predstavlja animirani serijal Pafini (Puffins Impossible) urađen u Srbiji, sa 54 epizode sadržaja za decu i ljubitelje animacije koje će biti distribuirane na striming platformama, a koji je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

U kreiranju tog projekta u prethodnih godinu dana radilo je više od stotinu umetnika i stručnjaka iz Beograda i Novog Sada. Radi se o nastavku dugoročne saradnje koju Dep ima sa filmskom i televizijskom produkcijskom kućom Jervolino i lejdi Bakardi entertejnment (Iervolino and Lady Bacardi Entertainment) i matičnom kompanijom Jervolino studios (Iervolino Studios) iz Srbije.

Vučić je zajedno sa Depom i čelnicima Jervolino studija primio i glumca Miloša Bikovića čija kompanija Archangel Digital Studios (ADS) potpisuje produkciju Pafina.

“Proizvodnja ovakvog serijala važna je za srpsku kreativnu industriju i za promociju naše zemlje u svetu“, naveo je Vučić.

Najavljeno je da će u toku ove sedmice svečano biti otvoren ogranak Jervolino Studija u Beogradu.

“Otvorili smo čitav sektor posvećen postprodukciji i vizuelnim efektima, te naši planovi idu dalje od proizvodnje animiranih sadržaja. Naš cilj je da Srbija postane Holivud”, rekla je Monika Bakardi, suosnivačica kompanije Iervolino and Lady Bacardi Entertainment.

Izvor: Slobodna Evropa Foto: Instagram @buducnostsrbijeav

YOU MAY LIKE