Connect with us

Srbija

OTETA DECA VRAĆENA MAJCI: Kraj drame posle četiri godine, Slavica napokon u zagrljaju najvoljenijih (VIDEO)

Published

on

Deca Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug, Turčin, pre četiri godine na prevaru odveo, prvo u Tursku, a zatim u Iran, stigla su danas pre podne u Beograd.

Avion Katar ervejz sleteo je na aerodrom “Nikola Tesla” sa troje otete Slavične dece nešto posle 10 sati.

Deca koju Slavica nije videla nekoliko godina danas imaju 15, 14 i osam godina, a susret sa njima bio je veoma dirljiv i emotivan.

Ja sam najsrećnijia mama na svetu“, rekla je Slavica nakon što je zagrlila svoju decu.

Ona je, pred sletanje aviona, rekla da je danas prvi dan ostatka njihovog zajedničkog života i sreće, te izrazila nadu da se nijednoj majci tako nešto nikada neće dogoditi.

Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra spoljnih polova Ivice Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.

Decu je dopratio naš ambasador u Iranu Dragan Todorović, a dočeku su prisustvovali Dačić, generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović i brojne novinarske ekipe.

Sa Slavicom je, dve sestre i brata dočekao i njen sin iz prvog braka.

Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.

Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je on uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao s decom u Iran.


IZVOR: Agencije/Serbian Times FOTO: Printscreen/Tanjug


Advertisement