Connect with us

sport

ORLOVI DOBILI RIVALE NA PUTU KA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Ženska selekcija igra protiv SAD

Published

on

Ženska i muška reprezentacija Srbije dobile rivale na kvalifikacionim turnirima za OI

Košarkaška reprezentacije Srbije na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine za rivale će imati selekcije Dominikanske Republike i Novog Zelanda u grupi A turnira u Beogradu, dok su u grupi B Italija, Portoriko i Senegal, odlučeno je žrebom u Ženevi.

U Kaunasu, u grupi A igraće Litvanija, Koreja i Venecuela, dok će u grupi B biti Poljska, Slovenija i Angola.

Voljom žreba u Splitu će u grupi B pored domaće selekcije Hrvatske plasman za OI tražiti Brazil i Tunis, dok su u grupi A Nemačka, Rusija i Meksiko.

U grupi u kojoj će Kanada biti domaćin u Viktoriji, šansu za olimpijski turnir tražiće domaćin, Grčka i Kina, kao i Česka Turska i Urugvaj.

Kvalifikacioni turniri igraće se od 23. do 28. juna naredne godine, a vizu za Tokio izboriće samo pobednici četiri grupe.

Plasman na Olimpijske igre u Tokiju već su obezbedili Japan, Nigerija, Argentina, SAD, Iran, Francuska, Španija i Australija.

NAŠE KOŠARKAŠICE U BEOGRADU PROTIV SAD

Ženska košarkaška reprezenatcija Srbije na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre 2020. godine igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država, Nigerije i Mozambika, u grupi Beogradu, odlučeno je danas žrebom u Ženevi.

TREĆE NA EVROPSKOM PRVENSTVU Čeka se napad na OI

U grupi u Buržu su Francuska, Brazil, Australija i Portoriko, u Fošanu su Kina, Velika Britanija, Španija i Koreja, a u Ostendeu Belgija, Kanada, Japan i Švedska.

Plasman na olimpijski turnir u Tokiju obezbediće po tri selekcije, izuzimajući grupe sa Amerikankama i Japankama, iz kojih idu po dva tima, jer su one izborile plasman kao šampionke sveta i domaćin.

To znači da je Srpkinjama praktično dovoljna jedna pobeda, recimo protiv Mozambika, da obezbede mesto na Olimpijskim igrama.

Kvalifikacioni turnir su na programu od 6. do 9. februara sledeće, a Srbija će biti domaćin u dvorani “Aleksandar Nikolić“.

TEKST: Agencije 


Advertisement