Connect with us

aktuelno

NAJHUMANIJI KOŠARKAŠ: Mirotić u toku Božićnog posta gađa trojke za porodicu Dedić!

Published

on

Svaka trojka „vrediˮ 500 evra, a sav novac biće iskorišćen za izgradnju nove kuće porodici Dedić, koja živi u teškim uslovima u selu Dosuđe. Samohrana majka Milosava izdržava troje dece – Marijana (9), Velička (4) i Jasnu (3), koja ima cerebralnu paralizu i nepokretna je

Košarkaš Nikola Mirotić, koji se ove godine vratio u evropsku košarku, nastavlja sa podrškom i pružanjem pomoći ugroženim porodicama!

Nakon prošlogodišnje Božićne akcije, u kojoj je Mirotić pogocima sa linije od tri poena, obezbedio novi dom za šestoro ugroženih mališana porodice Varga, ove godine proslavljeni košarkaš odlučio je obezbedi pomoć za još jednu porodicu.

MIROTIĆ IGRA ZA NJIH: Samohrana majka Milosava Dedić sa ćerkicom Jasnom (3)

U toku ovogodišnjeg Božićnog posta, Mirotić će šutirati za ugroženu porodicu Dedić iz Gusinja! I ove godine, svaka trojka, na svim utakmicama koje se odigraju do Božića, „vrediˮ 500 evra, i sav dobrovoljni prilog koji se sakupi ovom prilikom, biće iskorišćen za izgradnju nove kuće porodici Dedić!

Višedetna porodica Dedić, živi u teškim uslovima u selu Dosuđe, na severoistoku Crne Gore. Samohrana majka Milosava, i troje dece – Marijan (9), Veličko (4) i Jasna (3) žive u jednoj prostoriji kuće, koja je u jako lošem stanju. Veoma tešku situaciju dodatno otežava i bolest najmlađeg deteta Jasne, koja ima cerebralnu paralizu i potpuno je nepokretna.

-Mnogo vam hvala što ste došli, što ste nas se setili. Mi skromno živimo, Bogu se molimo i postimo. Nadamo se boljem. Verujte mi, da mi je sin Marijan jutros, kada je čuo da dolazite, rekao ‘samo da mi je kuća’ i to jeste jedina naša želja. Sve drugo ćemo lako – rekla nam je majka Milosava tokom naše prve posete.

Nikola Mirotić i njegova supruga Nina Mirotić godinama uspešno sarađuju u projektima pomoći najugroženijima zajedno sa organizacijom Srbi za Srbe. U znak zahvalnosti, naša organizacija im je, krajem oktobra ove godine, uručila ikonu Svetog Vasilija Ostroškog.

IKONA U PRAVIM RUKAMA: Košarkaš Nikola Mirotić sa ljudima iz organizacije “Srbi za Srbe”

Porodica Mirotić godinama pokazuje veliku ljubav prema našem narodu, ma gde se on nalazio. Do sada smo uspešno realizovali nekoliko projekata, a uskoro završavamo izgradnju kuće sedmočlanoj porodici Kojović iz Sjenice za koju je porodica Mirotić obezbedila sredstva krajem septembra

Porodica Mirotić godinama pokazuje veliku ljubav prema našem narodu, ma gde se on nalazio. Do sada smo uspešno realizovali nekoliko projekata, a uskoro završavamo izgradnju kuće sedmočlanoj porodici Kojović iz Sjenice za koju je porodica Mirotić obezbedila sredstva krajem septembra.

Nikola Mirotić u narodu je poznat kao veliki dobrotvor, što smo imali priliku da vidimo tokom evroligaške utakmice sa KK Crvenom zvezdom, kada mu je cela hala skandirala ime, dok su mu navijači uputili transparent podrške.

-Svakodnevno dobijamo na desetine poruka zahvalnosti na svemu što čini za ugrožene porodice, što nam je veoma drago, jer je svojim primerom motivisao veliki broj ljudi da se priključi našoj zajedničkoj misiji da pomognemo što veći broj porodica. Našem narodu su potrebni heroji koji inspirišu sve nas da budemo bolji ljudi, izjavio je predsednik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe Igor Rašula povodom pokretanja ove akcije.

Uz veliku zahvalnost porodici Mirotić na pokretanju nove humanitarne akcije, pozivamo sve naše donatore da nam se, u skladu sa svojim mogućnostima priključe, jer uskoro pokrećemo tradicionalnu Božićnu akciju, u kojoj planiramo da pomognemo desetinama ugroženih porodica širom Balkana!

Izvor&Foto: Srbi za Srbe

Advertisement