Connect with us

Amerika

OPTUŽILA PEKING, PA POBEGLA IZ ZEMLJE: Kineska virološkinja razotkrila veliko zataškavanje!

Published

on

Li-Meng Jan ispričala je za FoxNews kako veruje da je Kina znala za koronavirus daleko ranije nego što je to zvanično priznala. Ona tvrdi kako su njeni nadređeni ignorisali istraživanje koje je sprovodila verujući kako može da spase ljudske živote.

Jan je specijalizirala medicinu u oblasti virologije i imunologije, a iz Hongkonga je pobegla 28 aprila, letom za SAD. Kaže da sa sobom nije ponela ništa osim pasoša i tašne, kao i da joj je naročito teško bilo kada je napuštala svoje najvoljenije znajući da ako je uhvate može biti osuđena na strogu zatvorsku kaznu, ili još gore, da nestane.

Jan smatra da je s obzirom na status Kine u Svetskoj Zdravstvenoj Organizaciji (SZO), bila obaveza Pekinga da kaže svetu šta se dešava. Zbog izlaska u medije, Li-Meng Jan živi na skrivenoj lokaciji, ali to ne sprečava kinesku vladu da učini sve kako bi uništila njenu reputaciju. Jan takođe optužuje kinesku vladu za koordinisan sajber napad, čiji je cilj, smatra, sprečavanje izlaska istine na videlo.

Jan je imala veoma razgranatu mrežu kolega prijatelja, koji su bili raštrkani po celoj Kini. Kako Peking nije dozvoljavao ulazak naučnika koji su želeli da istraže prve izveštaje o novom virusu, Jan je bila primorana da skuplja informacije od prijatelja.

Sva saznanja koja je sakupila, predstavila je svom šefu doktoru Leu Poonu, koji ju isprva ignorisao, da bi joj kasnije otvoreno rekao, “ne smemo da pričamo o tome, ali moramo da nosimo maske”, tvrdi Jan.

Jan veruje da je njen život ugrožen i da nikada neće moći da se vrati u svoju domovinu gde su svi njeni prijatelji i porodica.

Ipak, smatra da je istina bila vredna toga.

“Razlog zbog kojeg sam došla u SAD jeste kako bih vam prenela poruku istine o Kovidu”, rekla je američkoj televiziji.

Izvor: FoxNews
Foto: Pixabay

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement