Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph E
Humidity: 68%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 2
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
68/61°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

SIMBOL MRAČNIH VREMENA: Pre 31 godinu bankarki Dafini misteriozno je poginula cela porodica!

Njihova smrt i dan-danas je misterija, mnogi su tada verovali, a ima ih i sada, da je pogibiju inscenirala kako bi ih zaštitila i sklonila na sigurno. Pre tačno 31 godina, dogodila se verovatno najmisterioznija pogibije jedne porodice u Srbiji.

Dafina Milanović (60) bila je nekadašnja vlasnica “Dafiment banke” i jedan od simbola ekonomskog sunovrata Srbije.

Vest je odjeknula kao bomba čitavom tadašnjom Jugoslavijom – suprug i deca Dafine Milanović, vlasnice najčuvenije banke devedesetih u Jugoslaviji – Dafiment, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Mađarskoj.

Ni danas nije jasno šta se desilo tog julskog dana 1992. godine. Prema onome što se zna, tog dana je automobil porodice Milanović sleteo s puta.

Postoji nekoliko verzija ovog događaja, a jedna od njih pre tri decenije bila je i da je Dafina navodno lažirala smrt najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji, jer se već tada nazirala propast njene banke.

Dafina je navodno sklonila porodicu na tajnu lokaciju i promenila im identitete u strahu za njihove živote pa je tako Srbijom kolala priča da suprug, sin i ćerka Dafine Milanović nisu poginuli 1992. u Mađarskoj, već ih je je ona sklonila na tajnu lokaciju.

“Oni su živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju”

Oni su živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju. Ovo je Dafina Milanović, pokojna vlasnica nekadašanje Dafiment banke, navodno rekla u poverenju beogradskom novinaru neposredno posle porodične tragedije 1992. godine, kada su, kako je tada saopšteno, u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj poginuli njen suprug Dragan, sin Živko i ćerka Ljiljana. Međutim za ovakve tvrdnje nikakvih dokaza nema.

Prošla je 31 godina od tog misterioznog događaja, a ni danas nije jasno šta se zapravo dogodilo na auto-putu u Mađarskoj 2. jula 1992, kada je javljeno da je automobil porodice Milanović sleteo s puta. Još postoji nekoliko verzija ovog događaja, a jedan od njih je da je Dafina zapravo lažirala pogibiju njenih najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji ubistvom, jer se već tada nazirala propast njene banke.

Išla na prijeme, oblačila se normalno

Jedan od sagovornika Kurira od pre šest godina, u to vreme blizak tajnim službama, izjavio je da se Dafina nakon tragedije koja ju je zadesila ponašala smireno i opušteno.

Ostala je bez muža, ćerke i sina, ali je veoma brzo nastavila da radi, pa čak i da se pojavljuje i na prijemima i proslavama, oblačila se normalno. U to vreme imala je ogroman novac i bila je veoma moćna, pa nije bio problem da čak i na ovakav način, insceniranom nesrećom, skloni porodicu na tajnu lokaciju i promeni joj identitet.

On je dodao da je njen najveći strah bio vezan za život svoje porodice.

U maju te godine situacija u vezi s bankom bila je dramatična i ona je znala šta može da joj se dogodi. Najviše je strahovala da joj ne otmu ili likvidiraju muža i decu.

Brat Dobrica bio je potpuno zbunjen

U prilog ovoj verziji ide i tadašnja izjava njenog brata Dobrice.

Meni vlast nije dozvolila da odem da identifikujem zeta i Dafininu decu. Uhapšen sam u Subotici i vraćen u Beograd – ispričao je svojevremeno Dobrica. Dafina je kasnije optužila Slobodana Miloševića za smrt porodice. Posle propasti banke, jedno vreme živela je u inostranstvu, a 2008. preminula je od raka.

PROČITAJTE VIŠE:

STEFAN MILENKOVIĆ NA TURNEJI PO SAD: “Dolazim da vidim brdo prijatelja u Americi, tamo sam proveo 24 godine”

POTRESNA ISPOVEST ČUVENOG GRADE (73) IZ ČIKAGA: Mi Srbi smo toliko moćni da bismo mogli da vladamo Amerikom, ali nam fali sloga (VIDEO)

INTERVJU, DUŠAN BLAGOJEVIĆ: Kako sačuvati pamet i dušu u lažnom svetu društvenih mreža!(VIDEO)

Izvor: Informer
Foto: Kurir

YOU MAY LIKE