Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

TINEJDŽER IZ SRBIJE UHAPŠEN NA PROTESTIMA U LOZANI:U Švajcarskoj izbili neredi poput onih u Francuskoj!

Tokom sinoćnih nereda u švajcarskom gradu Lozani, dogodili su se nemiri inspirisani onima u Francuskoj, u kojima je policija uhapsila ukupno sedam osoba, među kojima šest maloletnika od koji je jedan poreklom iz Srbije, saopštila je policija.

Kako navodi švajcarski portal 20 Minuta, pozivi da se izađe na ulice kružili su društvenim mrežama, a demonstranti su provaljivali u prodavnice i napadali policiju.

Do kraja noći policija je uhapsila sedam osoba. Među privedenima je šest maloletnika – navodi portal.

Reč je o tri devojčice poreklom iz Portugala, Bosne i Hercegovine i Somalije, dvojici dečaka poreklom iz Gruzije i Srbije – svi starosti od 15 do 17 godina, kao i jednom Švajcarcu.

Jedini odrasli privedeni izgrednik je 24-godišnji Švajcarac, preneo je portal 20 Minuta.

Kako navodi švajcarski portal 20 Minuta, pozivi da se izađe na ulice kružili su društvenim mrežama, a demonstranti su provaljivali u prodavnice i napadali policiju.

U Francuskoj uhapšeno 719 osoba

Tokom noći u subotu na nedelju, u neredima u Francuskoj je uhapšeno 719 osoba, povređeno je 45 policajaca i žandarma, a izgorelo je 577 vozila i 74 zgrade, navodi se u današnjem, ažuriranom izveštaju francuskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Tužilaštvo u Kreteju, opštini nadomak Pariza, pokrenulo je istragu o pokušaju ubistva zbog napada na kucu gradonačelnika L’E-le-Roz u departmanu Val-d-Marn, saznaje BFMTV iz pravosudnih izvora.

Porodični dom gradonačelnika Vensana Žanbrina napadnut je tokom noći, a njegova supruga je hospitalizovana.

Te noći izgrednici su gađali Žanbrinovu kucu u kojoj su bili samo njegovi žena i deca, koji su pokušali da pobegnu od brojnih napadača.

PROČITAJTE VIŠE:

STEFAN MILENKOVIĆ NA TURNEJI PO SAD: “Dolazim da vidim brdo prijatelja u Americi, tamo sam proveo 24 godine”

POTRESNA ISPOVEST ČUVENOG GRADE (73) IZ ČIKAGA: Mi Srbi smo toliko moćni da bismo mogli da vladamo Amerikom, ali nam fali sloga (VIDEO)

INTERVJU, DUŠAN BLAGOJEVIĆ: Kako sačuvati pamet i dušu u lažnom svetu društvenih mreža!(VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Telegram

YOU MAY LIKE