Chicago
66°
Rain Shower
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 85%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

NIKOLA(15) JE NAJMLAĐI AUTOMEHANIČAR U SRBIJI: Već tri godine popravljam automobile, a vožnju polažem tek za dve! (FOTO)

Nikola Jovanović iz Obrenovca popravlja automobile već tri godine iako ima samo 15 godina. On ističe da njegove mušterije imaju poverenja u njega.

Najmlađi automehaničar, poznatiji na društvenim mrežama kao Mali serviser, Nikola Jovanović u gostovanju govorio je o svom zanatu kojim se bavi već tri godine. Nikola Jovanović je najmlađi serviser automobila u Srbiji, ali i regionu.

“Imam 15 godina, dolazim iz Obrenovca, a ljubav prema automobilima je krenula od malena. Kada nešto voliš, onda je sve lako! Sa ocem sam išao kod automehaničara, i uvek sam gledao šta oni rade, odem sa belom majicom, a vratim se sa crnom”, rekao je mali serviser i dodao:

“Od pete godine sam krenuo da gledam kako popravljaju automobile, a od 12. godine profesionalno se bavim, tako da već 3 godine svakodnevno popravljam automobile”, rekao je on. Jovanović ističe da njegove mušterije imaju poverenja u njega.

“Imam redovne mušterije koje mi samo ostave automobil i ključeve i kažu: Digni ga na dizalicu i uradi sve šta treba! Prosto imaju poverenja u mene. Polagaću vožnju za dve godine, kada napunim 17, a do tada samo popravljam automobile”, ističe Jovanović i dodao: “Retke su žene koje menjaju gumu, ali smatram da svaki vozač treba da zna to da uradi. Nije bitno da li je muško ili žensko, kada si vozač moraš neke osnovne stvari da znaš”.

Mali serviser govori o problemima koji mogu biti sprečeni redovnim održavanjem.

“Na 10.000 kilometara je strogo da se uradi mali servis! Nije problem i na 15.000 da se zameni sve, ali moj savet je na 10 hiljada jer tada sve kad se promeni neće biti problema. Vožnjom, na dnu rezervoara taloži se mulj, a ukoliko vozite stalno na rezervi onda motor vuče taj mulj koji izaziva mnoge probleme”, rekao je on.

PROČITAJTE VIŠE:

STEFAN MILENKOVIĆ NA TURNEJI PO SAD: “Dolazim da vidim brdo prijatelja u Americi, tamo sam proveo 24 godine”

POTRESNA ISPOVEST ČUVENOG GRADE (73) IZ ČIKAGA: Mi Srbi smo toliko moćni da bismo mogli da vladamo Amerikom, ali nam fali sloga (VIDEO)

INTERVJU, DUŠAN BLAGOJEVIĆ: Kako sačuvati pamet i dušu u lažnom svetu društvenih mreža!(VIDEO)

Izvor: Mondo
Foto: Auto-moto-svet

YOU MAY LIKE