Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 59°F
Wind: 11mph S
Humidity: 46%
Pressure: 29.52"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
59°F
59°F
55°F
55°F
55°F
TueWedThuFriSat
66°F / 27°F
32°F / 21°F
48°F / 32°F
48°F / 37°F
59°F / 46°F

Published 3 years ago

By admin

OMILJENI TAKSISTA SEOSKIH MALIŠANA: Dejan svakodnevno prevozi decu invalide do njihovih škola!

Retki su primeri vozača taksija koji iz najudaljenijih sela prevoze decu sa invaliditeom do obrazovnih ustanova. Dejan Lazarević iz Mršinaca već godinama ima posebne putnike, koje svako jutro uzima na roditeljskom pragu , a kojima je i vozač i drug i pratilac. Ovaj čovek pored ljubavi, mališanima pruža pomoć svakodnevnom vožnjom i maksimalno im je posvećen kako bi bili sigurni i bezbedni dok su u njegovom autu.

„Imam troje dece, pa sam prišao ovim mališanima i njihovim roditeljima da im izađem u susret i pomognem koliko mogu. Vreme sa njima mi prođe brzo, a deca su stvarno dobra. Projekat se realizuje uz pomoć Gradkse uprave, a za svo ovo vreme njima nisam samo vozač nego i iskren prijetelj”, rekao je za RINU, Dejan Lazarević, vozač taksija.

Vera Кurćubić je samohrana majka koja ima četvoro dece sa invaliditetom. U nezavidnoj je i teškoj situaciji, a Dejanova podrška joj mnogo znači, jer ne zna kako bi drugačije dvoje njene dece stiglo do obrazovnih ustanova koje pohađaju.

„Nama koji živimo na seoskom području, a pored toga imamo decu sa smetnjama u razvoju, mnogo znači što nam deca stižu do obrazovne ustanove organizovanim prevozom. Oni su navikli, imaju svoje drugove u taksiju, paze jedno o drugom i važno je da su bezbedni”, kazala je Vera.

Vera Кurćubić / RINA

Dejana možete videti kako prevozi decu sa invaliditetom iz nekoliko podjeličkih i pomoravskih sela, a u njegovom autu vlada poseban duh.

„Srećni smo što nas Dejo vozi, on nam uvek kupi neki slatkiš kad smo dobri. Slatkiše uvek delimo, poštujemo i njega i drugare sa kojima putujemo do škole”, rekli su Vlade i Mira Кurćubić.

Dejan Lazarević, Vlade i Mira Кurćubić / RINA

Dejan je istakao da se posle svakog radnog dana oseća srećno i ispunjeno, posebno kad pored vožnje može i na druge načine da pomogne deci, jer oni to svakodnevno vrate svojim osmesima.

Psiholozi ističu značaj pohađanja nastave dece OSI sa seoskog područja i njihovo osamostaljivanje.

Ljiljana Marić / RINA

„Emotivni stav, posebno o osobama sa smetnjama u razvoju jeste važan, ali još je važan da počnemo da delamo, da poreed toga što se saosećamo sa njima učinimo i neki korak napred, a to je da uradimo nešto što će im olakšati njihov život”, pojasnila je Ljiljana Marić, psiholog škole za osnovno i srednje obrazovanje „1. Novembar” Čačak.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

https://www.instagram.com/p/CMwx_VtKvkw/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE