Connect with us

Srbija

OGROMNO SRCE NIKOLE MIROTIĆA: Pomaže izgradnju kuće za sedmočlanu porodicu kod Sjenice

Published

on

Ovog puta španski reprezentativac donirao je 30.000 evra za izgradnju kuće porodice Kojović

Dokazani humanitarac i košarkaš Nikola Mirotić nastavio je da pomaže ugrožene porodice iz Srbije i nakon transfera iz NBA u Barselonu.

Poslednjim činom dobročinstva usrećio je sedmočlanu zajednicu Kojović iz sela Trešnjevica u opštini Sjenica, koja će uz pomoć Mirotića i Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” do kraja 2019. godine dobiti svoj novoizgrađeni i opremljen dom sa osnovnim kućnim nameštajem i belom tehnikom.

DUG U BANCI, STRAH OD STRUJE, MANJAK PROSTORIJA: Napokon će imati čemu da se raduju

Ovog puta španski reprezentativac donirao je 30.000 evra za izgradnju kuće porodice Kojović.

Sedmočlano domaćinstvo čine roditelji Negosav i Suzana i njihovo petoro dece – Nemanja (11), Viktorija (9), Teodora (7), Viktor (6) i najmlađi Vladimir (4).

Kojovići žive u kući, koju su dobili na korišćenje od šumarskog preduzeća, u kojem je Negosav zaposlen i radi kao šumar.

Pored Negosavove plate, kao dodatni izvor prihoda, porodica ostvaruje pravo na dečiji dodatak za četvoro dece.

PETORO ZLATNE DECE: Zaslužili su svoj novi dom

Stanje kuće u kojoj Kojovići žive nije loše, međutim problem predstavljaju katastrofalne instalacije u kući, što je imalo za posledicu da jednom prilikom, Negosavovog brata udari struja u kupatilu. Na sreću sve se završilo dobro i bez posledica. Porodica trenutno koristi dve sobe i imaju ukupno četiri kreveta na kojima svi spavaju.

Kojovići su se prošle godine zadužili novačnim kreditom u banci i kupili plac na kojem su planirali da započnu izgradnju svog porodičnog doma.

Sada će njihov plan postati stvarnost, a oni nisu usmljen slučaj jer je Mirotić sredinom ove godine obezbedio dom i porodici Varga iz Vukovara.

PODRŽITE RAD SERBIAN TIMES-a, donirajte putem ovog linka.

TEKST: Serbian times, FOTO: Srbi za Srbe

Advertisement