Connect with us

Amerika

ODLAZAK LEGENDARNOG VODITELJA: Lari King preminuo u 88. godini!

Published

on

Legendarni američki televizijski i radijski voditelj Lari King, preminuo je u 88. godini života, porodica je potvrdila za američke medije.

Preminuo je nakon duge i teške borbe sa bolešču srca koja mu je dijagnostifikovana pre nekoliko decenija. Za života, napisao je dve knjige o svom stanju. U novembru 2019. godine, preživeo je umalo fatalni srčani udar, nakon kojeg je, kako je tada rekao, nekoliko nedelja proveo u komi.

Karijeru je započeo na Floridi, kao lokalni novinar i radio reporter 1950. godina, a 1970. je postao jedan od najslušanijih radio voditelja u SAD.

Svetsku slavu je stekao u svom noćnom tok-šou Lari King uživo (Larry King Live) koji je bio emitovan na Si-En-Enu od 1985. do 2010. godine.

Za vreme svoje karijere, King je uradio mnoge intervjue sa vodećim ličnostima njegovog vremena. Si-En-En je tvrdio za vreme njegove poslednje epizode da je uradio 60.000 intervjua u svojoj karijeri.

King je takođe pisao redovnu rubriku za novine USA Today skoro 20 godina, gotovo od samog početka izdavanja tih novina, 1982. godine, zaključno sa septembrom 2001. godine. Rubrika se sastojala od kratkih utičnice, superlativi i otpala imena, ali je bila izbačena kada je taj deo reorganizovan u novu rubriku Život. Pa ipak, njegova kolumna je oživela na blogu u novembru 2008. godine, kao i Tviteru u aprilu 2009. godine.

Bio je jedan od najplaćenijih voditelja na svetu.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Larry King

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement