Chicago
23°
Clear
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 9°F
Wind: 18mph NW
Humidity: 51%
Pressure: 30.32"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
39/32°F
39/27°F

Published 13:46

By admin

OD STOLOVA PRAVI REMEK DELA: Lukina radionica je kao vremeplov, sve je potpuno prirodno! (FOTO)

Da je najveća sreća raditi ono što voliš i da tek tada čovek ceo svoj život odmara pokazuje i Čačanin, Luka Vranić, koji se od malena bavi rezbarenjem drveta, a kako su godine prolazile tako je od ovog zanata napravio pravu umetnost.

Ako zakoračite u Lukinu radionicu, zaboravićete brzinu vremena i moderne tehnologije i ostaćete zarobljeni u lepoti prirode, izvan svakog vremena. On pravi unikatne stolove od kuvane orahovine, a njihove ploče su prava remek dela.

„Uvek radim samo sa prirodnim materijalima, kuvana orahovina stiže u grubom nedefinisanom obliku i od njih se formira sto, svaki je drugačiji i ima svoju poentu. Uz orahovinu, materijal koji se koristi je epoksivna smola, prirodni gradivni materijali. Poseban akcenat stavlja se na ploču, svaka je priča za sebe. Izlivanjem smole prave se oblici, često su to pejzaži poput reka, planina, mora. Postoje i elementi koje ugradim kao deo svog života, moje retro emocije što je bio slučaj kad sam ugradio par časovnika”, priča ovaj maštoviti umetnik za RINU.

Svaki komad nameštaja je jedinstven i svoju kopiju nema. Sve što prođe kroz Lukinih deset prstiju ima posebno mesto u njegovom stvaralačkom radu gde se prepliću realnost i imaginacija.

„Za morski pejzaž utkan u sto koristio sam kamen sigu, on oponaša morsko stenje i greben. Celo ostrvo je sačinjeno od komada oraha, okolo je more u nekoliko nijansi plave boje, oponašajući vodu od plićaka ka pučini. Iz istog komada oraha je jedan čvor, koji oponaša ostrvce”, slikovito objašnjava izradu stola sa morskim motivima.

Ono što je upečatljivo pri samom ulasku u ovu neobičnu radionicu jeste jedinstveni miris orahovine. Talenat ovog Čačanina prepoznali su mnogi, pa sada njegovi komadi nameštaji krase domove širom regiona.

Lukin recept za uspeh je da nikadane štedi sebe, a srce mu je puno kad iznedri oblik prirode u svojim rukama.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

https://www.instagram.com/p/COddfTxKl4z/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)