Connect with us

Amerika

OD BEOGRADSKE DO ČIKAŠKE SKADARLIJE: Kako je Ljuba pesmom ostvario američki san! (FOTO)

Published

on

Živeti, raditi i stvarati u dalekoj Americi san je mnogih, a ostvarenje istog privilegija onih najambicioznijih! Traganje za boljim sutra zavisi najviše od Vas, ali ne može se ni zanemariti faktor sreće. Koji ključ je otvorio vrata uspeha muzičaru Ljubi Zariću, otkrio nam je u razgovoru za Serbian Times.

Ljuba je rođeni Beograđanin, koji je u želji za promenom i novim izazovima, spakovao kofere i otvorio novo životno poglavlje, skrasio se u Čikagu, gde već jedanaestu godinu živi sa porodicom, suprugom i ćerkicom.

MUZIČAR I UZORAN OTAC: Supruga i ćerkica najveća su podrška Ljubi Zariću

Za njegov nastup traži se karta više, a večeri kada on nastupa rezervišu se i po nedelju dana unapred. Njegovo ime je sinonim za dobar provod, što u Čikagu svi dobro znaju. Ali, nije bilo lako izboriti se za taj status…

Ljuba ističe da u Ameriku nije došao “na gotovo”, iza njega je mnogo odricanja, neprospavanih noćiju, višesatnih proba, suza i smeha. Rezultat, na kraju, nije izostao. Muzički se šlifovao u Srbiji, a svoje umeće samo je, kako kaže, nadogradio po dolasku u obećanu zemlju.

-Pevačku karijeru sam počeo da gradim još 2007. godine u Beogradu, nastupajući po poznatim gradskim restoranima i lokalima, a nisu mi bili ni strani odlasci i nastupi preko “grane”, gde sam imao priliku da uveseljavam naše ljude, željne pesme i kafane.

MUZIČKI VIRTUOZ: Upornost kao preduslov za ostvarenje snova

Ljubi je Srbija ipak bila premala, pa je poželeo da se otisne u nepoznato, preko okeana, kao i naši mnogi zemljaci, tražeći parče sreće pod tuđim nebom. Jedanaest godina kasnije, kaže da se nije pokajao, jedino žali što se nije ranije upustio u američku avanturu.

-U Ameriku sam došao 2009. godine, a ljubav prema muzici nosim još iz perioda kad sam bio klinac. Vodeći se idejom da spojim ljubav i posao, oformio sam muzičku grupu “Trezor”. Kao i u svakom poslu, počeci nisu bili laki, ali strast koja me je vodila bila je jača od straha od mogućeg neuspeha, od kog čovek uvek preza. Želeo sam da muziku osetim na neki drugi način, da malo eksperimentišem sa zvukom i izvedbom pesama. Mislim da mi je pošlo za rukom, ističe naš sagovornik.

BEND TREZOR: Jedan od najtraženijih u Čikagu

Akustična svirka koju radimo u poznatom restoranu “Skadarliya” u Čikagu je sasvim drugačiji koncept od svih dosadašnjih. Boemska atmosfera, repertoar za svačiji ukus, uz zvuk klavira, nešto je ipak drugačije od klasičnih svirki. Na repertoaru su legendarne pesme Čorbe, Olivera, Bajage, Parnog valjka, kao i boemske pesme Tome Zdravkovića, Tozovca, Miroslava Ilića… ali u malo promenjenim aranžmanima. Želimo da se, bar za trenutak, svi osete i pomisle kao da su u nekoj kafani u beogradskoj Skadarliji, ili Sarajevu, Skoplju, ili nekom drugom gradu bivše Jugoslavije, kaže na kraju Ljuba, koga poštovaoci zovu i “novim Merlinom”, čoveku koji je ostvario dečačke snove, a koji svojim glasom vraća u neka stara dobra, nezaboravljena vremena.

NOVI MERLIN: Ljuba glasom vraća u neka stara dobra, nezaboravljena vremena

A za one koji žive u Čikagu i okolini poziv da četvrtkom uveče svrate do restorana Skadarliya, prepuste se glasu i umeću ovog viruoza i provere ovo gore napisano.

Piše: Bojana Kovačević Foto: Privatni arhiv

Advertisement