Connect with us

Amerika

POTRESAN VIDEO: Policija ubila 13-godišnjaka koga je majka prijavila zbog pretnji pištoljem!

Published

on

Policija u Solt Lejk Sitiju, u državi Juta, objavila je potresne video snimke na kojima se vidi kako su policajci ubili 13-godišnjeg autističnog dečaka koji je, prema prvim informacijama, bio naoružan pištoljem i pretio policiji.

Policija je intervenisala nakon što ih je dečakova majka pozvala na lice mesta 4. septembra i saopštila kako ima problem sa njenim trinaestogodišnjim sinom koji boluje od „nasilnog psihološkog poremećaja“.

Kada su policajci stigli na lice mesta, žena, identifikovana kao Golda Barton, upozorila je na činjenicu da bi dete moglo biti naoružano. Golda je zatražila pomoć tima za krizne intervencije nakon što je njen sin Linden Kameron zapretio da će pucati u jednog od njenih saradnika.

„On reaguje na policajsku uniformu, čim ugleda značku automatski misli da mu preti opasnost”, izjavila je ona na video snimku.

Linden je i ranije imao probleme sa policijom.

„Ako dete ima psihički problem, a njegova mama nije u njegovom prisustvu, ne vidim zašto bismo uopšte trebali da prilazimo, po mom mišljenju…Neću pucati jer je dečak vidno uznemiren“, čuje se kako govori jedan od oficira na snimku.

Golda Barton je obavestila policiju kako misli da njen sin poseduje oružje, ali da nije sigurnan da li je pravi pištolj u pitanju ili samo replika. Međutim, u pozadini video snimka se čuje dečakom povik: “Imam pištolj!”

Tokom Lindenovog hapšenja, pripadnici policije su ispalili hice pošto se trinaestogodišnjak nije odazvao na njihove ponovljene naredbe da se zaustavi i preda.

U izveštaju sa lica mesta se navodi kako nije pronađeno oružje i da je Linden upucan u “rame, oba zgloba, stomak i predeo bešike”, a ispaljeno je ukupno 11 metaka.

„Recite mojoj mami da je volim“, izustio je on pre nego što će se srušiti na zemlju.

Gradonačelnica Solt Lejk Sitija Erin Mendenhal i šef policije Majk Braun odbili su da daju izjave povodom ovog slučaja, kako ne bi remetili dalji tok istrage.

Policajac koji ga je upucao ostaje na plaćenom odsustvu u toku istrage.

„Suočeni smo sa krizom mentalnog zdravlja u ovoj zemlji ali i sa deficitom resursa onim ljudima koji ih najviše trebaju ovim kriznim vremenima“, rekao je šef Braun.

Izvor: RT.com Foto: RT.com

Advertisement