Connect with us

Amerika

NOVINARKA OTKRILA ISTINU O TRAMPU: Evo šta je sve uradio predsednik SAD a o čemu mediji nikada nisu pisali

Published

on

Liz Krokin, bivša novinarka i kolumnista Čikago Tribjuna, US Viklija i drugih medija, objavila je na društvenim mrežama svoju verziju priče o Donaldu Trampu, koja otkriva neke nepoznate detalje o ameriičkom predsedniku i prilično se kosi sa onim što su o njemu u poslednje četiri godine pisali CNN i ostali mejnstrim mediji…

Njen otvoreno pismo upućeno javnosti prenosimo uz redakcijsku opremu…

“Kao novinar koji je pratio kulturu i zabavu, imala sam priliku da “pokrivam” Trampa više od decenije, a za sve te godine nikad nisam čula nešto negativno o tom čoveku sve dok nije objavio da se kandiduje za predsednika. Imajte na umu to da sam bila dosta plaćena, da su mi davali mnogo novca da iskopam prljavštinu poznatih ličnosti poput Trampa, tako da je skandalozna priča o poznatom milijarderu mogla potencijalno da proda mnogo novina i bila bi veliki plus za moju karijeru.

Umesto toga, sve što sam uspela da saznam jeste da ne pije alkohol niti se drogira, da je vredan poslovan čovek. Povrh svega, on je jedna od najvelikodušnijih poznatih ličnosti na svetu, sa srcem koje vredi više od njegovog 100 miliona dolara vrednog njujorškog apartmana.

GODINAMA PRATILA TRAMPA U POTRAZI ZA “PRLJAVŠTINAMA”: Novinarka Liz Krokin

Pošto su mediji tako bedno pali u iznošenju “istine o Trampu”, odlučila sam da podsetim na neka od dobrota koja je počinio tokom tri decenije koja su prošla praktično nezapažena u medijima.

Tramp je 1986 godine sprečio zatvaranje porodične farme Anabel Hil nakon što je njen suprug izvršio samoubistvo. Tramp je lično telefonirao aukcijsku kuću kako bi zaustavio prodaju njenog doma i ponudio udovici novac. Tramp je odlučio da preduzme mere nakon što je video njene molbe za pomoć u medijima.

-Komercijalna avio-kompanija je 1988. godine odbila da preveze Endru Tena, jevrejskog dečaka sa retkom bolešću, jer je tokom leta morao da dobije medicinsku negu i da putuje sa mašinama za održavanje života. Njegovi roditelji su kontaktirali Trampa za pomoć i on nije oklevao da pošalje sopstveni avion da odvede dete iz Los Anđelesa u Njujork kako bi mogao da dobije lečenje.

-1991 godine, 200 marinaca koji su služili u Operaciji “Pustinjska oluja” proveli su vreme u kampu u Severnoj Karolini pre nego što su trebali da se vrate kući svojim porodicama. Međutim, marincima je rečeno da je napravljena greška i da avion neće moći da ih odvede kući po zakazanom datumu polaska. Kada je Tramp dobio glas o ovome, poslao je svoj avion da iz dva puta preveze marince iz Severne Karoline u Majami kako bi se bezbedno vratili svojim najmilijima.

NIJE ONAKAV KAKVIM GA CNN PREDSTAVLJA: Donald Tramp

-Motorista je 1995. godine stao da pomogne Trampu kome je pukla guma na kolima. Tramp je pitao dobrog Samarićanina kako može da mu se oduži za pomoć. Sve što je čovek tražio bio je buket cveća za njegovu ženu. Nekoliko nedelja kasnije Tramp je poslao cveće sa porukom: “Isplatili smo vašu hipoteku za kuću”. Niko ne zna kako je uopšte saznao za njihovu hipoteku.

-Tramp je 1996 godine podneo tužbu protiv grada Palm Biča,
Florida, optužujući ga za diskriminisanje njegovog kluba Mar-a-Lago jer je dozvoljavao pristup Jevrejima i crncima. Abraham Foksman, koji je svojevremeno bio direktor Lige protiv klevete, rekao je da je Tramp bacio svetlo na Palm Bič, ne na njegovu lepotu i glamur, već na diskriminaciju koju je provodio. Foksman je takođe napomenuo da je Trampova optužba imala efekat jer su drugi klubovi pratili njegovo vođstvo i počeli da primaju Jevreje i crnce.

-Mauri Povič je u svojoj emisiji 2000. godine predstavio devojčicu po imenu Megan, koja se borila sa bolešću krtih kostiju. Tramp je slučajno gledao emisiju, ganula ga je priča male devojčice i njen pozitivan stav, pa je kontaktirao Maurija i donirao devojčici i njenoj porodici veliku sumu novca za lečenje.

-2008.godine, nakon što su članovi porodice Dženifer Hadson tragično ubijeni u Čikagu, Tramp je smestio glumicu koja je kasnije dobila Oskara i njenu porodicu u njegov hotel “Windy City” besplatno. Pored toga, Trampovo obezbeđenje je preduzelo dodatne mere kako bi se osigurala bezbednost Dženifer Hadson i njene porodice.

POMOGAO JOJ U NAJTEŽIM TRENUCIMA: Oskarovka, glumica Dženifer Hadson

-2013. godine vozač autobusa u Njujorku Darnel Barton primetio je ženu blizu ivice mosta dok je prolazio. Zaustavio je autobus, izašao i spasao joj život tako što ju je ubedio da ne skače. Kada je Tramp čuo za ovu priču, poslao je vozaču autobusa, heroju, kao je rekao – zasluženu nagradu.

-Tramp je 2014. dao 25.000 dolara marincu, naredniku Endrjuu Tamoresi nakon sedam meseci provedenih u meksičkom zatvoru zbog slučajno prelaska granice i tako mu pomogao da ponovo stane na noge.

-2016. godine Melisa Konsin Jang je prisustvovala Trampovom skupu i u suzama zahvalila Trampu što joj je promenio život. Ona je tom prilikom rekla kako je da svojevremeno ponosno primila od Trampa lentu kao Mis Viskonsin 2005.godine…Međutim, godinama kasnije se borila sa neizlečivom bolešću i tokom svojih najmračnijih dana kada je dobila rukom pisano pismo od Trampa u kojem joj kaže da je ona “najhrabrija žena”. Zahvaljujući pomoći koju je dobila od Trampa i njegove organizacije obezbedila je svom meksičko-američkom sinu punu stipendiju za fakultet.

Lin Paton, Afroamerikanka i direktorka Trampove organizacije, objavila je 2016. izjavu braneći svog šefa od optužbi da je rasista i netrpeljiv. U suzama je otkrila kako se godinama bori sa zlostavljanjem i zavisnošću. Umesto da je otpusti s posla, Tramp i njegova porodica lojalno su stali uz nju kroz teška vremena.

To je uradio Tramp. S druge strane, da li ste ikada čuli da Hilari ili Obama rade takve stvari sa sopstvenim novcem?

To samo pokazuje da smo angažovali pravog čoveka za predsednika. Ako Holivud, liberali i mediji ikada prestanu da ga maltretiraju, Tramp će uraditi još mnogo pozitivnih stvari za našu zemlju…dobre stare Sjedinjene Američke Države!, kaže u svom otvorenom pismu Liz Krokin, da bi u post scriptumu dodala: “Onima koji proveravaju činjenice iz ovog pisma, neka se ne trude. Već sam to uradila, a sve priče su ISTINITE!

Izvor: Liz Crokin Foto: White house

Advertisement