Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 79°F
Wind: 8mph SE
Humidity: 59%
Pressure: 30.18"Hg
UV index: 4
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 3 years ago

By Bojana Kovačević

NOVAK ĐOKOVIĆ U POSETI BiH! Meditacija i obilazak “Bosanskih piramida”

Novak Đoković, najbolji teniser sveta posetio je Visoko i “Bosanske piramide Sunca”, gde je zajedno sa svojim roditeljima i u društvu prvog čoveka arheološkog parka Semira Osmanagića, posetio upravo Visočicu i na njoj odlučio meditirati.

Svojevremeno je Đoković o meditaciji rekao:

“Zamislite da da je vaš um čisto nebo, a vaše misli su oblaci. Oblaci konstantno prolaze, ali oni nisu vaš um – ako se povežete odmah sa oblacima, vaš um gubi percepciju tog čistog neba. Isto je kao sa gužvom – ako se odmah povežeš sa kolima i svime što se događa, nisi u stanju da sagledaš sve iz šire perspektive. A važno je sagledavati stvari iz te perspektive jer onda možeš da biraš misli i emocije sa kojima želiš da se povežeš. Zato je meditacija tako važna“, zaključio je Đoković.

Novak Đoković u obilasku sa porodicom

ENERGETSKE MAŠINE U VISOKOM

Ovo arheološko nalazište koje je postalo čuveno u svetu, doprinosi brzoj regeneraciji organizma.Ta moć dolazi od elektromagnetnih talasa i negativnih jona koji se u velikim količinama nalaze u tunelima piramida.

Podsetimo, telo pozitivno reaguje na negativne jone, a već nivo od preko 1.000 jona po centimetru kubnom, je dovoljan da se oseti promena. Primera radi, nivo negativnih jona u gradovima i u kancelarijama i stanovima  je od 20 do 200 negativnih jona.

Na planini, primera radi, imate 5.000 negativnih jona po kubnom centimetru, na selu 1,500 negativnih jona, a u tunelima piramida u Bosni neverovatnih od 20.000 do 40.000 negativnih jona.

Poznato je da se sportisti i pripremaju na planinama, jer za dve nedelje mogu da kompletno obnove crvena krvna zrnca koja poboljšavaju kardiovaskularno zdravlje.

Zato je i Novak odlučio da iskoristi priliku i da poseti ovaj prirodni fenomen u našem regionu.

BOSANSKE PIRAMIDE: Atrakcija i svetište za turiste

Domaćin slavnom teniseru je Dr. Semir Osmanagić poznati bosanski  arheolog, istraživač i pisac koji vodi naučni projekat istraživanja “Bosanske doline piramida” i koji je 2005. godine proglasio brdo Visočica pored mesta Visokog, za piramidu ilirskog porekla, staru desetak hiljada godina.

Upravo je on otkrio da te piramide imaju čudesne sposobnosti i da mogu da oporave organizam jako brzo:

 Bosanska piramida je energetska mašina koja utiče na molekularne strukture svega, pa i vode. Od vode koja ima nisku frekvenciju dobijate vodu koja ima visoku frekvenciju i postaje lekovita voda – ispričao je Dr Osmanagić u jednom intervjuu za Balkan info.

OBILAZAK VISOKOG: Semir Osmanagić, bosanski arheolog bio je Novakov vodič

– Kada uđete u tunele, vaše ćelije više nemaju nijednog neprijatelja koje imaju spolja od zagađenja, lošeg vazduha, vode i hrane i mogu da rade svoj posao, a to je samoizlečenje.

 U tunelima se stvara idealno elektromagnetno polje, ovde je najbolji elkektromagnetizam, najbolja frekvencija ultrazvuka. Loš magnetizam nam dolazi od kompijutera, telefona, mikrotalasnih rerni i to narušava frekvenciju naše planete i to se oseća na ćelijskom nivou,  jer ne živimo na prirodnom elektomagnetnom polju. Setite se samo kako su ljudi mirno živeli pre 40-50 godina. A sada smo uznemireni, žurimo negde, stalno smo pod stresom.

– Najviša koncentracija negativnih jona u Bosni je u Borovoj šumi na Igmanu oko 4.000 negativnih jona i lekari kad hoće nekoga da oporave šalju ga na planinu. U tunelima bosanskih piramida je između 20 i 40.000 po kubnom centimeru, deset puta više nego na planini.

Nema sumnje da Novak Đoković upućen u sve ovo i da njegova poseta ovom prirodnom fenomenu nije slučajna, imajući u vidu da se upešno oporavio od korona virusa.

IZVOR: Radio Sarajevo / Telegraf FOTO: banjaluka.com / youtube

YOU MAY LIKE