Connect with us

Amerika

NOVA STUDIJA, STARI ‘POBEDNIK’: Čikago je najkorumpiraniji grad u SAD!

Published

on

Čikago je i dalje najkorumpiraniji grad u Sjedinjenim Državama, a Ilinoj je treća najkorumpiranija država, navodi se u novom izveštaju profesora Dika Simpsona sa Univerziteta Ilinoj u Čikagu.

Izveštaj je zasnovan na analizi statistika o javnoj korupciji iz 2019. godine, koje jeobjavilo Ministarstvo pravde SAD. Federalne službe zabeležilie su ukupno 26 osuđujućih presuda za korupciju u severnom okrugu sa sedištem u Čikagu, a dodatnih šest je zabeleženo širom države tokom 2019, prenose lokalni mediji.

“Statistički podaci to ne odražavaju u potpunosti, ali 2019. je bila izuzetno eksplozivna godina tokom koje su razotkrivene neke od najvažnijih političkih korupcija u istoriji Čikaga i Ilinoja”, napisali su Simpson i koautori Marko Rozer Rosi i Tomas Dž. Grejdel.

Zbog brojnih nerazrešenih slučajeva, autori su istakli da statistika javnog pravosuđa za 2019. godinu “nije ni približno pokazala razmere korupcije te godine”.

“Bombastični izveštaji o korupciji te godine svrgli su s vlasti najmoćnijeg lokalnog funkcionera, osujetili predizbornu kampanju za gradonačelnika Čikaga, pogodili najmoćnijeg i najpoznatijeg kandidata i ugrozili političku egzistenciju predsednika Predstavničkog doma Ilinoja i predsednika Demokratske stranke u ovoj državi Majkla Medigena”, navodi se u izveštaju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Mnogi lokalni funkcioneri osuđeni su zbog korupcionaških afera, a među njima i Ed Burk, tadašnji predsednik moćnog odbora za finansije, zbog pokušaja iznude.

U martu 2019. Alejna Hempton podnela je federalnu tužbu za seksualno uznemiravanje protiv Demokratske stranke Ilinoja, demokratske većine, demokratske organizacije 13. odeljenje i bliskog saradnika Majkla Medigena, Кevina Кuina, koji joj je poslao “salvu neželjenih poruka i telefonskih poziva u potrazi za romantičnom i seksualnom vezom”, navodi se u izveštaju o korupciji. Tužba je rešena sporazumom u novembru 2019. godine, a Medigen je otpustio Kuina.

Madigan je u četvrtak podneo ostavku na mesto predstavnika i na mesto predsednika Demokratske stranke Ilinoja.

Statistika Ministarstva pravde vodi se od 1976. , a do sada je Čikago imao ukupno 1.770 javnih presuda za korupciju, što je u proseku 41 presuda godišnje.

Poređenja radi, u Los Anđelesu je zabeleženo 1.588 slučajeva, dok je u njujorškoj četvrti Menhetn zabeleženo 1.361.

Dragi prijatelji, budite svedoci rađanja jedine srpske i balkanske televizije zapadno od Beograda, zapratite naš YouTube…

Posted by Serbian Times on Thursday, February 25, 2021

Izvor: Block Club Chicago
Foto: Pexels

Advertisement