Connect with us

Balkan

DINO RAĐA: Švabe su pravile veća sra*a nego Srbi, pa ih sad ljubimo u guzicu kad dođu!

Published

on

Nekadašnji košarkaški as Dino Rađa na svom Facebook profilu povremeno objavljuje sećanja, anegdote, britke opaske i zanimljiva zapažanja. I uvek bez dlake na jeziku. Njegovi stavovi uglavnom nisu po ukusu većine u Hrvatskoj, a ne bi bile ni kod “nas” da je “naš”.

Tako je bilo i ovaj put, kada je podelio zanimljivu anegdotu sa Đoletom Balaševićem iz 2004. godine. Dino je ispričao kako se tada našalio sa svojim i Đoletovim velikim prijateljom, splitskim novinarom i piscem Miloradom Bibićem Mosorom, koji je preminuo 17. februara 2012. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

NEMCI OCRNILI USTAŠE U TAJNIM DOKUMENTIMA: Kukavice, nedisciplinovani, korumpirani i nesposobni!

MOGAO JE DA BUDE “DRUGI BALAŠEVIĆ”: Gde je nestao Miladin Šobić! (VIDEO)

TITOV GOVOR IZ 1961: Gospoda iz Kongresa da obiđu Jasenovac, da vide šta su Ustaše radile (VIDEO)

Objava glasi ovako:

“Umrli su u dva dana razlike. Ima to neke simbolike. Evo jedne zajebancije vezane za njih dva. Mosor je Djoleta upozna kad je bija u Novom Sadu mislin u vojsci ali nisan siguran. Svakako su bili dobri.

Djoletov prvi koncert nakon rata 2004. u Splitu a Mosor nervozan ka pas nesmi ic jer se boji kako ce publika reagirat a on emotivac neko sranje nebi prezivija. Usrid koncerta zove on mene na mobitel i pita kakva je situacija.

Kako meni malo triba kazen mu odma da je sve super osin sta ga je jedan lik gadja bocon ali da je to policija rijesila za sekund. Inace ovacije za Djoleta. Meni Mosor naravno ne viruje i odma zove staroga Grasu. A ovaj sidi do mene i odma prihvati zajebanciju i potvrdi moju pricu.

Posli koncerta idemo svi skupa u Grasin restoran i sidimo za stolon Djole i njegovi, Grase, Viki i ja. Dolazi Mosor i pravo do Djoleta krene s izvinjavanjen. Ovaj ga blido pogleda i kaze o cemu to pricas. Mosor odma shvati da je zajeban i da se tresa satima bez veze. Vecer za pamcenje.

Sad bar imaju veselo drustvo gori di se skupljaju dobri ljudi.”

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Kada mu je jedan od korisnika postavio provokativno pitanje u vezi sa Srbima, Dino je odgovorio u svom stilu:

“Ja samo mislin da triba sijati mir i dobro, a ne mržnju. Čovik je pisao pisme protiv Miloševića, kada je bilo najgore. Uostalom, ’ajmo ovako. Švabe su radile mnogo veća sranja na svitu, pa su nan sada najradije viđeni gosti i ljubimo im guzicu kada dođu. Do kada ti savjetuješ da se mrzimo, pa da krenemo normalno. Eto, čisto pitan za savjet”, odgovorio je Rađa.

Inače, Rađa je sa pokojnim Mosorom zbijao toliko nenormalne šale da je ovaj na kraju priznao: “Dino Rađa je veliko ime svjetske košarke, ali jamačno niste imali pojma da je još veći ludaš nego što je bio igrač.”

Bibić je prepričavao kako ga je Dino Rađa usred mrkle noći bacio u more i ostavio na pučini, a potom organizovao pojavljivanje “spasilačkog broda”.

Sledeća anegdota glasi ovako: dok je Mosor bio u bolnici kako bi mu operisali žuč, Dino je u operacionoj sali organizovao predstavu sa grobarom i pomoćnim radnikom koji su tobože već premeravali pacijenta za kovčeg.

Nakon oporavka i izlaska iz bolnice, Mosora je ispred njegove zgrade sačekao njegov sprovod. Rađa je organizovao pravu pravcatu pogrebnu povorku za Mosora, dok je celi komšiluk sa prozora posmatrao i “umirao” od smeha.

“Nekad, kao Sedmorica mladih, svojim emisijama prvenstveno smo se obraćali porodici. Danas to nije slučaj. Porodica je…

Posted by Serbian Times on Thursday, February 25, 2021

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen YouTube / Podcast Inkubator

Advertisement