Connect with us

Amerika

ISTRAŽIVANJE OTKRIVA Drastično raste broj LGBT u Americi!

Published

on

Rekordnih 5,6 odsto Amerikanaca sada se identifikuje kao LGBTQ, od čega većina za sebe kaže da su biseksualci, pokazalo je novo istraživanje američke analitičke i konsultantske firme Gallup.

Kompanija je u analizi o LGBTQ identifikaciji takođe otkrila neverovatan rast LGBTQ identifikacije od čak 1,1 odsto u odnosu na sprovođenje poslednje ankete 2017. godine.

To predstavlja najveći porast od početka istraživanja 2012. godine, a procenjuje se da se čak 18 miliona odraslih u Americi prošle godine identifikovano kao LGBTQ.

Rezultati, zasnovani na više od 15.000 intervjua sprovedenih tokom 2020. godine, sa Amerikancima starosti 18 i više godina, otkrili su da je verovatnije da će se mlađe generacije izjasniti kao LGBTК – čak 15,9 odsto ispitanika starosti između 18 i 23 godine.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVA STUDIJA, STARI ‘POBEDNIK’: Čikago je najkorumpiraniji grad u SAD!

USVOJEN SKANDALOZAN ZAKON: Ilinoj prva država bez kaucije, kriminalci će šetati slobodno do suđenja! (VIDEO)

„BUDITE MANJE BELI!“: Zaposleni optužuju Koka-Kola da ih primorava da idu na rasne treninge! (FOTO)

Kod ispitanika rođenih pre 1965. godine, udeo LGBTQ je mani od 2 odsto!

“Jedan od glavnih razloga zbog kojeg se LGBT identifikacija s vremenom povećava je taj što je mnogo verovatnije da će mlađe generacije sebe smatrati nečim drugim nego heteroseksualnim. To odražava ono što vidimo u društvu i način na koji se društvo menja”, napisao je Gallup-ov urednik Džef Džons.

“Zbog izražene generacijske razlike postavlja se pitanje da li više izjašnjavanja kao LGBT kod mlađih, nego kod starijih Amerikanaca odražava istinsku promenu u seksualnoj orijentaciji ili samo odražava veću spremnost mlađih ljudi da se identifikuju kao LGBT”, dodao je Džons.

Prema podacima Gallup-a, 86,7 odsto Amerikanaca izjašnjava se heteroseksualno, dok 7,6 posto ne odgovara na pitanje o seksualnoj orijentaciji.

Dragi prijatelji, stigla je “Kuka i Motika”, naše novo YouTube čedo, emisija koja bez dlake na jeziku i guranja glave u…

Posted by Serbian Times on Monday, February 22, 2021

Gallup procenjuje da se unutar celokupne odrasle populacije SAD oko 3,1 odsto Amerikanaca identifikuje biseksualno, 1,4 odsto homoseksualno, 0,7 odsto kao lezbejke i 0,6 odsto su transrodni.

Broj Amerikanaca koji se identifikuju kao biseksualci takođe je daleko veći među mlađim generacijama.

Pored podele po generacijama, anketa je utvrdila i značajnu polnu podeljenost među ispitanicima.

Prema izveštaju, žene se češće od muškaraca identifikuju kao LGBT – 6,4 odsto, naspram 4,9 odsto. Žene se takođe češće izjašnjavaju kao biseksualne.

Političke razlike su se takođe pokazale – 13 odsto liberala identifikovalo se kao LGBT, 4,4 odsto umerenih i 2,3 odsto konzervativaca.

Podela među stranačkim linijama takođe postoji. Istraživanje je procenilo da se 8,8 odsto demokrata identifikuje kao LGBTQ, 6,5 posto nezavisnih i 1,7 odsto republikanaca.

Izvor: Daily Mail
Foto: Pexels

Advertisement