Chicago, IL
70°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 16mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 4
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
70°F
68°F
68°F
70°F
70°F
WedThuFriSatSun
66°F / 50°F
57°F / 43°F
55°F / 41°F
50°F / 39°F
55°F / 41°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

NOVA BAJDENOVA UZDANICA: O američkom nuklearnom otpadu brinuće “seksualno fluidna osoba”

Predsednik SAD Džo Bajden ušao je u istoriju (ponovo) prošlog meseca: Tada je, naime, Sem Brinton objavio da ih je Bela kuća angažovala kao zamenike pomoćnika sekretara za odlaganje istrošenog goriva i otpada u kancelariji za nuklearnu energiju Ministarstva energetike.

Brinton koristi zamenicu “oni”, i možda je prva osoba koja je otvoreno polno fluidna u rukovodstvu savezne vlade.

„Da, znam da neće biti lako. Da, shvatam da je ovo ogroman izazov. Da, spreman sam da ga prihvatim“, napisali su ONI tada.

Ministarstvo energetike nije odgovorilo na zahtev Yahoo News-a za komentar.

Brintonova dugogodišnja karijera u upravljanju nuklearnim otpadom, klimatskim promenama, LGBTK aktivizmu i mentorstvu mladih — uključujući angažovanje u Global Zero, Trevorovom projektu i Deep Isolation, kompaniji istraživača i naučnika koja unapređuje sigurnije metode za odlaganje nuklearnog otpada — je dobro dokumentovana, kao što je njihov aktivizam u kink subkulturi.

Diplomirao na MIT-u sa dvostrukim magistarskim diplomama iz nuklearnog inženjeringa i tehnologije i programiranja politike, Brinton je bio nepokolebljiv u pogledu njihovog aktivizma, kao i njihovog života kao drag izvođača i kao jednog od najglasnijih glasova koji se bore da okončaju terapiju promene pola zbog čega je pokrenuo kampanju za 50 zakona u 50 država.

Teri Šiling, predsednik “American Principles Project”, konzervativne lobističke grupe, nazvao je Brintona „potpunim seksualnim degenerikom“. Drugi je tvitovao: „Ako je ovo ono što je zaduženo za pitanja nuklearnog otpada u Bajdenskoj administraciji, trebalo bi da počne od sebe“.

Izvor: Yahoo.news Foto: Promo/Instagram

YOU MAY LIKE