Connect with us

aktuelno

NOVA ATRAKCIJA ZA NAŠE MALIŠANE: U selu kod Uba otvoren mali samoodrživi zoo vrt! (FOTO)

Published

on

Na imanju Milana Kojića, u selu Takovo kod Uba živi preko pedset vrsta životinja. Milan je veterinarski tehničar zaposlen u ubskom azilu za pse.

Na imanju u selu Takovo svi žive u slozi i ljubavi: i domaći i divlji, i rogati i pernati, što bi rekli, i pozicija i opozicija.

Zajedno sa vlasnikom imanja Milanom Kojićem dobrodošlicu nam je poželela Lara, labradorka stara 18 godina, kao i stari patak Dača.

Neuobičajno i Dača voli da se mazi, ali ne treba preterivati.

„Na našem imanju se nalazi oko 50 vrsta životinja, što domaći, što pridošli. Labudovi, ukrasne patke i golubovi, paunovi, papagaji, divlja mačka, rakuni, jeleni, lame, nojevi, ptica emu, veverice“, navodi Milan.

Sve je počelo sa nojem Srećkom

Kaže da je sve počelo od Srećka, afričkog noja, kada je povredjen i bolestan stigao na njegovo imanje.

„Stigao je na moje imanje. Mi smog ga adekvatno lečili, ozdravio je, ali je bio problem sa nojem, nije imao ženku. Planirali smo da ove godine kupimo ženku, ali je to malo veća stavka“, ističe Milan.

Za Srećkov problem se pročulo. Zahvaljujući donaciji fudbalera poreklom iz ovih krajeva Miloša Stanojevića, koji sada igra u Turskoj, iz Vojvodine su stigle dve ženke: Tija i Milica.

Milan kaže, nojevi žive u troje, za razlliku od vernih labudova. „Srećko je srećan, malo su se razmenjivali pogledima, mesto jedne supruge, Srećko je postao sultan“, šali se vlasnik zoo vrta.

Zoo vrt finansiraju krave

O životinjama brine Milan, pomažu mu majka i tetka. Sve sam finansira, odnosno, kako kaže, domaće životinje izdržavaju divlje.

Ovde u Takovu je, izgleda, primenljiva Marksova teza „da svako radi prema sposobnostima, a da se raspodela vrši prema potrebama“.

„Na imanju imamo 40 krava muzara. Sve ovo krave finansiraju putem mleka koje predajemo u mlekaru, ostale jedinke“, objašnjava Milan.

Izvor: N1 Foto: Pixabay

Advertisement