Connect with us

Amerika

NJUJORK TAJMS PRIZNAO: Inkriminišući mejlovi Bajdenovog sina su autentični!

Published

on

Američki list Njujork tajms konačno je priznao autentičnostinkriminišućih podataka pronađenih na izgubljenom laptopu Hantera Bajdena, sina predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Više od godinu dana nakon što je britanski Dejli Mejl objavio priču o sadržaju mejlova pronađenih na laptopu, pozivajući se na analize vrhunskih stručnjaka koji su dokazali autentičnost, Njujork Tajms je ipak potvrdio istinitost priče, iako je u međuvremnu list tvrdio da je u pitanju “ruska kampanja dezinformisanja”.

Кada su fajlovi sa laptopa objavljeni pre predsedničkih izbora 2020. godine, Njujork Tajms je dovodio u pitanje poreklo podataka, povezujući ih sa Rusijom, iako prethodno nisu izvršili nikakvu proveru.

Sada, međutim, ušuškano posle nekih 1.200 reči u priču o federalnoj istrazi protiv predsednikovog sina, Tajms je uneo rečenicu koja označava zaokret za 180 stepeni.

Autori teksta na mejlovpozivaju se na mejlove “koje je Njujork Tajms dobio iz datoteka koje po svemu sudeći potiču sa laptopa koji je g. Bajden ostavio u servisu u Delaveru”, dodajući da su ljudi upoznati sa sadržajem mejlova i istragom potvrdili autentičnost podataka.

Podsećamo, među podacima koji su procurili sa izgubljenog laptopa Hantera Bajdena nalaze se inkriminišući dokazi o poslovanju porodice Bajden u Ukrajini, kao i fotografije sina američkog predsednika sa prostitutkama, drogom i alkoholom.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen YouTube / Jimmy Kimmel Live

Advertisement