Chicago
16°
Углавном облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 16mph NW
Влажност: 63%
Притисак: 30.19"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
39/32°F
48/34°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

MLADA ANGELINA OSTVARILA SAN: Nasledica Dragutina Topića je nova zvezda srpske atletike! (FOTO)

Naslednica Dragutina i Biljane, najmlađa učesnica Svetskog prvenstva u Beogradu, završila deveta u jakoj konkurenciji

Tinejdžerski drsko, odvažno, nastupila je Angelina Topić (nepunih 17 godina) u svom prvom velikom takmičenju među seniorima, na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Pod budnim okom oca i mentora Angelina je sa mnogo samopouzdanja najpre napala visinu od 184 cm – preskočila je iz prvog pokušaja, pa onda i 188 cm – i to je savladala, iz drugog skoka.

Bila je spremna da napadne svoj najbolji rezultat, za najveći poduhvat u karijeri.

Sa narastajućim elanom krenula je na 192 cm. Prvi skok – ništa! Pa drugi, treći – opet ništa. Kraj! Letvica je svaki put padala. Angelina je pognute glave završila takmičenje posle kojeg je postalo kristalno jasno: Srbija dobija novu zvezdu atletike.

Pitanje je vremena kada će Angelina prebaciti 192, 194, dva metra…

Vreme radi za nju.

“Napravila sam par dobrih skokova u zagrevanju, početna visina je možda bila mali problem, ali kako za mene tako i za ostale. Mislim da sam se ok snašla tu barem na početku”, rekla je Angelina odmah posle takmičenja.

Generalni utisak mora biti pozitivan, tako rezonuje i Angelina, shvata da njeno vreme tek dolazi.

“Prezadovljna sam rezultataom, i samim takmičenjem, jako mi je drago što sam mogla da budem u konkurenciji sa svetskim zvezdama, i mislim da je ovo jedno veliko iskustvo za mene i za ostale. Vidimo se na sledećem takmičenju”, poričila je.

Činjenica na koju je ponosna, koja joj je pomalo i neverovatna: 2017. godine je sa tribina gledala aktere Evropskog prvenstva u Beogradu – sada je deo najveće pozornice!

“Ovo nisam mogla ni da zamislim. Pre pet godina sam sedela na tribinama i navijala za reprezentaciju u kojoj se sada nalazim. Ovo je veliko dostignuće”, zaključuje.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Printscreen Instagram @angelinatopic

YOU MAY LIKE