Connect with us

aktuelno

NIŠKI KARDIOLOG GRADSKO PRESTIŽNO PRIZNANJE PREUSMERIO NA MALU MONIKU: “Svoj deo nagrade uplatiću za lečenje istinske heroine grada”

Published

on

Kostić je rekao da će svoj deo novčane nagrade uplatiti za lečenje „pravog heroja ovog grada“ – dvanaestogodišnje devojčice, nedavno oslobođene od otmičara

Priznanja – diplome i statuete, i novčane nagrada iz fonda od ukupno 500.000 dinara, dobitnicima su uručene na svečanoj sednici Skupštine Grada Niša povodom gradskog praznika u spomen na 11. januar 1878. godine, kada je Niš oslobođen otomanske vlasti.

Komisija za nagrade je direktoru Klinike za kardiovaskularne bolesti Tomislavu Kostiću dodelila priznanje za uspehe u radu od 2006. godine, kada je tamo stalno zaposlen, za ugradnju više od 3.500 pejsmejkera i za više od 2.000 dijagnostičkih i interventnih invazivnih procedura.

Kostić je rekao da će svoj deo novčane nagrade uplatiti za lečenje „pravog heroja ovog grada“ – dvanaestogodišnje devojčice, nedavno oslobođene od otmičara.

NAGRADU PREUSMERIO NA PRAVU HEROINU NIŠA Mala Monika će dobiti novčana sredstva za lečenje

On je rekao da je gradsku nagradu zasluženo mogao dobiti bilo ko od lekara Klinike za kardiovaskularne bolesti, s obzirom na to „šta su sve uradili do sada i u kakvim su uslovima to uradili“.

Kostić je podsetio da je na Klinici za kardiologiju prošle godine pregledano i lečeno 33.000 pacijenata, obavljeno 14.000 ultrazvučnih pregleda, 2.500 koronografskih intervencija, 1.500 ugradnji stenta i 500 ugradnji pejsmejkera.

Godišnje priznanje Grada Niša, kako je navedeno na današnjoj sednici Skupštine, glumcu Miroljubu Nedoviću Rikiju je pripalo zbog 37 godina rada u Narodnom pozorištu u Nišu gde je odigrao više od 100 uloga. Kao dramski pisac autor je tridesetak komada igranih na domaćim i inostranim scenama.

Ženskom fudbalskom klubu „Mašinac“, koji oduće godine slavi 50 godina postojanja, priznanje „11. januar“, pripalo je za trofeje i pobede, između ostalog i za 24 titule prvaka države, 15 trofeja pobednika Kupa i titule nezvaničnog prvaka Evrope 1989. godine.

IZVOR: Agencije, Danas FOTO: Privatna arhiva/ Printscreen TV Belle amie

Advertisement