Connect with us

Srbija

NIŠKI GIMNAZIJALAC NAJMLAĐI DOBITNIK SRETENJSKOG PRIZNANJA: Veljko (15) do sada osvojio 50 nagrada na školskim takmičenjima

Published

on

Dobitnik zlatne medalje za zasluge Veljko Đurić kaže da je to ujedno i priznanje celoj njegovoj generaciji za koju se pogrešno misli da je ”učmala i neborbena”

Učenik Gimnazije ”Svetozar Marković” u Nišu i osvajač skoro 50 nagrada na različitim takmičenjima, 15-godišnji Veljko Đurić, najmlađi je ovogodišnji laureat Sretenjskog priznanja.

Pored njega, priznanja su primili i Gimnazija u Leskovcu, Narodna biblioteka “Stevan Sremac” iz Niša i Narodni muzej u Leskovcu.

Dobitnik zlatne medalje za zasluge Veljko Đurić kaže da je to ujedno i priznanje celoj njegovoj generaciji za koju se pogrešno misli da je ”učmala i neborbena”.

Nadam se da će ovo inspirisati i osnažiti moje vršnjake i uopšte mlade, koji rade negde u tišini, da nastave da se bore, a to je pola puta do uspeha

“Ovo je kruna mog rada i priznanje koje me dodatno osnažuje i daje podsticaj da nastavim ovako i pokazuje da sav moj dosadašnji rad nije bio uzaludan. Nadam se da će ovo inspirisati i osnažiti moje vršnjake i uopšte mlade, koji rade negde u tišini, da nastave da se bore, a to je pola puta do uspeha”, rekao je Veljko.

Mladi Nišlija je učenik prvog razreda Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu. Osnovnu školu “Ćele kula”, završio je kao vukovac i učenik generacije.

Takmičio se iz biologije, istorije, književnosti, gramatike, hemije i na internacionalnom takmičenju Ekološka olimpijada. Na republičkim takmičenjima je osvojio prvo mesto iz istorije, bio drugi iz književnosti i biologije.

Sretenjski orden drugog stepena dobili su Gimnazija u Leskovcu i Narodna biblioteka “Stevan Sremac” iz Niša, a Sretenjski orden trećeg stepena pripao je Narodnom muzeju u Leskovcu. Nišliji je nagradu uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

IZVOR: Južne vesti FOTO: Predsednik.rs

Advertisement