Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 13mph S
Humidity: 85%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
55°F
55°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
46°F / 32°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 2 years ago

By admin

NEVIĐENA DRAMA U UŽICU: U sobi baka Mire uhvaćen splet od čak devet zmija(VIDEO)

Tokom letnjeg perioda zmije su pravile velike probleme Užičanima, ali slična situacija nastavila se i tokom jeseni. Kako i obično biva poznati zmijolavac iz grada na Đetinji, Arsenije Hadzi Basur, javio se na prvo zvono kad mu je zazvonio telefon i otišao na adresu. A, onda na drugom spratu porodične kuće, kod baka Mire, usledio je šok čak i za njega. 

„Uhvatio sam devet zmija, nikad toliko nisam bio iznenađen s obzirom da su kod baka Mire zadovoljavjući higijenski uslovi, uređeno je i dvorište. Očigledno je da je jedna zmija davno ušla u sobu, bila tu dugo vremena i onda se nakotile. Uspešno sam ih uhvatio svaku do jedne i odneo u prirodu. Baka Mira je bila nema od šoka kad je videla sa kim je delila sobu godinama unazad“, izjavio je za RINU zmijolovac iz Užica. 

On ističe da iako su i dvorište i kuća bili izuzetno čisti, nije retkost da se ovi opasni gmizavci uvuku u kuće na periferiji zbog bilizine drveća i šume. 

„U takvim slučajevima gde postoji verovatnoća da se zmija uvuče savetujem da ulazna vrata budu uvek zatvorena, a gde ima male dece na vratima da se stavlja amortizer. Na prozore koji su niži od pola metra obavezno da bude postvaljena mrežica i takođe nije poželjno da se stabla nadvijaju nad terase, čak i na krovove. Uređenost dvorišta i higijenski uslovi u kući se podrazumevaju, a sve ostalo je u Božijim rukama“, rekao je Arsenije za RINU. 

Ovaj zmijlovac osim zmija uklanja i gnezda strašljenova koji takođe mogu predstavljati veliku opasnost za kuću i njene ukućane. Nekoliko uboda ovih insekata može završiti smrtonosno. 

Izvor: Foto:

YOU MAY LIKE