Connect with us

sport

IDEMO NA ZLATO: Anja je prva sportistkinja koja je obezbedila učešće na zimskoj Olimpijadi u Pekingu!

Published

on

Anja Ilić predstavljaće Srbiju u nordijskom skijanju na Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu. Na Memorijalu Vladimir Šipčić koji je održan na Zlatiboru, Anja je uspela da ostvari normu i osvoji poene potrebne za učeće na ovom prestižnom takmićenju.

Srbija nije imala predstavnika u nordijskom skijanju na poslenje dve Olimijade u ženskoj kategoriji zbog teških i zahtevnih normi, kaže Anja Ilić i dodaje da je za nju ostvarenje norme potrebne za odlazak na Olimpijadu pored toga što je prezadoviljna ujedno i velika čast.

Anja Ilić živi na Zlatiboru, ima 22 godine i brojna takmićenja i medalje iza sebe. Prošle godine je osvojila treće mesto na Balkan kupu i kaže da je očekivala dobre rezultate na poslenjim trkama.

– Očekivala sam dobre rezultate ali nisam očekivala da ću doći ovako brzo do njih. Na poslednjoj trci, kada sam ostvarila bodove, rekla sam to je to! Sada su samo trenizi za Olimpijadu – rekla je Anja za portal Luftika.

Anju u narednom periodu očekuju pripreme za Olimpijadu na glečerima a do sjajnih rezultata došla je uz pomoć trenera i sestre Mine Ilić.

– Toliko volim skijanje da je jedni i najveći moj fokus bio odlazak na Olimpijske igre. Za ove dve trke sam radila 10 godina, to mogu da kažem – zaključila je Anja.

Ova mlada sportistkinja je 2016.godine je predstavljala Srbiju na Olimpijadi mladih u Lilihameru gde je imala čast da nosi zastavu Srbije. Zatim je nastupala za reprezentaciju Srbije na Univerzijadi u Kazahstanu i Vojničkoj olimpijadi u Sočiju. Četiri puta je bila među tri najbolje smučarke u ukupnom plasmanu na Balkan kupu, i to 2018.godine je bila druga a zatim od 2019-2021 tri puta treća.

Izvor: Luftika Foto: Instagram / @Ilic_anja

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement