Connect with us

aktuelno

NEVEROVATAN FINIŠ IZBORA: Samo 600 glasova deli Trampa i Bajdena u Džordžiji!

Published

on

Brojanje glasova sa američkih predsedničkih izbora, održanih u utorak, traje i danas i nije izvesno kada će se znati da li je pobednik kandidat Demokratske partije Džozef Bajden ili aktuelni predsednik SAD Donald Tramp.

Trenutno je 253 prema 213 u elektorskim glasovima za Bajdena, a pobednik mora da “skupi” 270.

U Džordžiji su Tramp i Bajden gotovo izjednačeni – Kako javlja CNN, Bajden je preuzeo vođstvo i trenutno ima oko 900 glasova prednosti u toj saveznoj državi koja donosi 16 elektorskih glasova. Samo jedan odsto glasova nije izbrojan.

Prema podacima CNN-a, prednost Bajdena nad Trampom je smanjena u Arizona na oko 47.000 glasova. Procena je da je ostalo oko 10 odsto glasova da se prebroji, a pobeda u Arizoni donosi 11 elektorskih glasova.

U Pensilvaniji prednost Trampa iznosi nešto više od 18.000 glasova, na 95 odsto prebrojanih. Pensilvanija donosi 20 elektorskih glasova.

U Nevadi, koja donosi šest elektorskih glasova, razlika je oko 11.000 glasova u korist Bajdena. Ostalo je da se prebroji 11 odsto glasova.

Severna Karolina je najavila da će konačne rezultate saopštiti do 12. novembra, a trenutno Tramp ima prednost veću od 75.000 glasova, na 95 odsto prebrojanih. Pobeda u ovoj državi donosi 15 elektorskih glasova.

Na Aljasci, koja donosi tri elektorska glasa, prebrojano je oko 50 odsto glasova i Tramp ima prednost veću od 50.000.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / CBS News

Advertisement