Connect with us

Amerika

NETFLIX U PROBLEMIMA: Najmanji prihodi u poslednje 4 godine, uprkos pandemiji korone!

Published

on

Američka striming platforma Netflix objavila je da je u poslednjem tormesečju imala najslabiji prihod od uplata pretplatnika u poslednje četiri godine.

Slabe prihode Netflix je opravdao sve jačom konkurencijom, olakšavanjem mera protiv pandemije koronavirusa i povratkom sportskih događaja na televizijske ekrane, prenosi Reuters.

Netflix je u tromesečju koje je okončano 30. septembra dobio 2,2 miliona novih pretplatnika, dok je prema procenama te kompanije i Vol Strita ta brojka trebalo da iznosi oko 3,4 miliona.

Na berzama su utorak pale i akcije Netflixa, kao jednog od najvećih dobitnika ove godine nakon velikog priliva pretplatnika zbog globalnih mera protiv koronavirusa koje su ljude primoravale da ostanu u svojim domovima.

Akcije Netflixa pale su na berzama za gotovo šest procenata, na 494 američka dolara u kasnim poslepodnevnim satima u utorak.

Reuters podseća da je Netflix ranije upozorio investitore da će u drugoj polovini godine pasti njegovi prihodi uz očekivana olakšavanja mera protiv pandemije.Ipak, kako su prihodi najmanji u poslednje četiri godine, dakle tri godine bez koronavirusa, očigledno je da je Netflix u problemima.

Osim sve slabijih kritika, striming gigant nedavno je bio u na meti oštrih kritika zbog prikazivanja filma “Cuties”.

Izvor: Agencije
Foto: Pixabay

Advertisement