Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

NEMAČKA PARALISANA ZBOG ŠTRAJKA: Otkazano preko 700 letova, pogođeno oko 100.000 ljudi!

Sva poletanja sa četiri aerodroma u Nemačkoj biće otkazana zbog štrajka radnika obezbeđenja, na koji je pozvao sindikat Verdi, a sa posledicama prekida suočiće se najmanje 100.000 ljudi.

Prema nemačkom aerodromskom udruženju ADV, zbog štrajkova na aerodromima u Dizeldorfu, Hamburgu, Kelnu i Bonu, biće otkazano oko 700 odlaznih letova.

Sletanje na aerodrom i dalje će biti moguće, ali je očekivano da će letovi kasniti ili biti otkazani. Sindikat Verdi je takođe pozvao osoblje obezbeđenja da obustavi rad na aerodromu u Štutgartu u petak, a nije poznato koliko otkazivanja će to prouzrokovati.

PROČITAJTE VIŠE:

Razlog za štrajk su pregovori između sindikata i Saveznog udruženja kompanija za bezbednost u vazduhoplovstvu o bonusima za noćne smene, rada subotom, nedeljom i za vreme državnih praznika, kojima nije postignut napredak. Visoka inflacija u najvećoj evropskoj ekonomiji izazvala je talas štrajkova poslednjih meseci jer radnici traže veće plate kako bi nadoknadili rastuće troškove života.

Sindikat železnice i transporta EVG najavio je jednodnevni štrajk za petak. EVG zahteva 12 odsto povećanja plata svojih 230.000 članova zbog rasta inflacije i troškova života.

Štrajk je počeo u tri ujutru i trajaće do 11 časova, uticaće na rad pedesetak železničkih kompanija među kojima je i državna Dojče Ban, koja je najveće železničko preduzeće u Evropi.

POVEZANE TEME:

EKSKLUZIVNO, ILON MASK OTKRIVA: Američke tajne službe su imale pun pristup privatnim Tviter porukama! (VIDEO)

“NE TREBA NAM ORDENJE, TREBA NAM OPREMA”: Moćna poruka direktora klinike iz Niša!

“OVO NEMA SMISLA!”: Srpska zastava proglašena najlepšom na svetu, velika rasprava na mrežama! (VIDEO)

Izvor: RTS
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE