Chicago
64°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 3mph N
Humidity: 78%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 0
SatSunMon
79/61°F
73/57°F
77/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

“NE TREBA NAM ORDENJE, TREBA NAM OPREMA”: Moćna poruka direktora klinike iz Niša!

Direktor Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš Dragan Milić izjavio je da lekari, koji su mesecima radili vikendom bez novčane nadoknade da bi elimisali liste čekanja za operacije, mole državu da im ne daje nikakvo ordenje, ali da im treba oprema.

Dodao je da je to nešto što neke druge kuće u Srbiji već imaju i da im je potrebno osoblje i drugačiji organizacioni sistem.

„Mi smo ‘poklonili’ 24 dana našim pacijentima i spasili brojne živote onih koji bi umrli čekajući operaciju. Da je to i samo jedan spasen život, a uradili smo 287 operacija za ova naša 24 dana, bilo je vredno truda jer ljudski život nema cenu“, rekao je Milić za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je naveo, „vi možete novcem da merite štošta, kilo paradajza, flašu soka ili kutiju cigareta, ali da merite novcem ljudski život, to ne možete“.

„I tu je osnovna razlika. To što smo mi poklonili neko vreme našim pacijentima nije nikakva žrtva. Da je bilo naporno, jeste, imali smo dodatni fizički napor, dodatnu koncentraciju da ne bismo napravili grešku. Spasavali smo živote, to je naš posao i sad pominju nagradu, odlikovanje. Molimo državu da nam ne daje nikakvo ordenje, ali nam treba osoblje, medicinske sestre, lekari…“, rekao je Milić.

PROČITAJTE VIŠE:

O prilikama u društvu i zdravstvu, on je naveo da u našoj zemlji ima građana i te kako obrazovanih, vrednih i odgovornih.

„Problem je što smo sistem vrednosti izopačili, partokratija. Bez namere da pravim distinkciju među bilo kojom partijom, sada kada neko dobije vlast smatra to kao plen. Kako je moguće da određujete direktore kliničkih centara, bolnica, javnih preduzeća na osnovu partijske pripadnosti“, zapitao je Milić.

Prema njegovim rečima, „ako tu logiku promenimo, onog trenutka kada dovedete najbolje da rukovode sistemom, a ne pripadnike jedne, druge ili treće političke opcije, mi smo na ispravnom putu“.

„Dajte da postavimo na vrh najbolje i najkvalitetnije, dajte njima šansu. Zašto dajemo šansu ljudima za koje kažemo – ovi su naši, a ovi su njihovi. Onog trenutka kada prestane to njihovi i naši, možda ćemo imati bolju budućnost“, naglasio je Milić.

LEKARI ČAČKA PONOS SRBIJE: Šest oftalmologa udružilo snage, drastično smanjili liste čekanja!

ČUDO U KRAGUJEVCU: Žena pala sa 16. sprata i preživela, evo šta je spasilo!

ISPOVEST LEKARA IZ NIŠA: Nismo želeli da više ijedan pacijent umre čekajući operaciju!

Izvor: N1
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)