Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 25°F
Wind: 8mph SSE
Humidity: 55%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
32°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 54°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 2 years ago

By admin

NEJASNI MOTIVI NAPADA U MIČIGENU: Najmanje troje učenika ubijeno u školskoj pucnjavi! (VIDEO)

Napadač star 15 godina otvorio je vatru iz poluautomatskog pištolja i ubio troje učenika šrednje škole u Oksfordu, Mičigenu, a osmoro ljudi je ranio. Uhapšen je ubrzo potom, a njegovo ime nije objavljeno jer je maloletan.

Šerif okruga Ouklend, Majkl Bušard, rekao je policija i dalje ne zna šta je moglo da uzrokuje ovakav akt nasilja. Dodao je i da osumnjičeni ne želi da odgovara na policijska pitanja, kao i da su mu roditelji unajmili advokata.

Bušard je dodao i da osumnjičeni nije imao policijski dosije, niti je škola prijavila disciplinske probleme sa njim.

Žrtve su učenici starosti 14, 16 i 17 godina.

Među ranjenima je jedan profesor, a sedmoro su učenici. Dvoje su u kritičnom stanju.

Pucnjava se dogodila u utorak oko podneva u srednjoj školi u Oksfordu. Osumnjičeni je oko pet minuta nasumično pucao u ljude iz poluautomatskog pištolja svog oca.

“Policajci su se suprotstavili osumnjičenom koji je imao oružje. Priveli su ga”, rekao je zamenik šerifa Majkl Mekejb. Prema njegovim rečima osumnjičeni tokom hapšenja nije povređen i odbio je da otkrije kako je uneo oružje u školu.

Tim Troun, školski nadzornik izjavio je da još nisu poznata imena žrtava.

“U šoku sam. Ovo je jako potresno”, rekao je nadzornik škole u Oksfordu.

“Moje srce je uz porodice koje prolaze kroz nezamislivu žalost zbog gubitka najmilijih”, poručio je američki predsednik Džozef Bajden koji se nalazi u Minesoti.

Predsednika Bajdena je o pucnjavi u srednjoj školi Okford u državi Mičigen obavestio je savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven dok je bio u poseti Koledžu tehničkih nauka u Minesoti, rekla je tokom brifinga predstavnica za medije Bele kuće Džen Psaki.

Grečen Vitmer, guvernerka države Mičigen, bila je jedna od zvaničnika koja je izjavila saučešće žrtvama oružanog napada.

“Oružano nasilje predstavlja krizu koja svakodnevno oduzima ljudske živote. Raspolažemo sredstvima da ograničimo oružano nasilje u Mičigenu. Vreme je da tom problemu priđemo zajedno i omogućimo deci da budu sigurnija u školama”, poručila je Vitmer.

Oružani napad u srednjoj školi Oksford, u istoimenom gradu, dogodio se u zajednici koja broji oko 22.000 stanovnika i nalazi se na oko 65 kilometara od grada Detroita.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen Voice of America

YOU MAY LIKE