Chicago, IL
63°
Fair
6:20 am5:43 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 18mph S
Humidity: 46%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
63°F
61°F
59°F
57°F
57°F
MonTueWedThuFri
70°F / 41°F
45°F / 37°F
45°F / 36°F
46°F / 37°F
46°F / 37°F

Published 2 years ago

By admin

TEŽAK SKANDAL TRESE CNN: Vodeća zvezda suspendovana, pomagao bratu da zataška seksualno zlostavljanje!

Jedna od najvećih zvezda CNN-a Kris Kuomo suspendovan je na neodređeno vreme nakon što su isplivali detalji o njegovoj umešanosti u seksualni skandal zbog kojeg je ostavku podneo njegov rođeni brat Endru Kuomo, bivši guverner države Njujork. Reč je o slučaju koji bi po svim parametrima mogao biti skandal godine u američkim medijima.

Sudski dokumenti su pokazali da je Kris Kuomo pomagao svom bratu u pokušajima da izbegne odgovornost nakon što ga je niz žena optužio za seksualno uznemiravanje dok je bio guverner.

„Ovi dokumenti postavljaju nekoliko ozbiljnih pitanja. Kada nam je Kris priznao da je kabinetu njegovog brata nudio savete, prekršio je naša pravila i to smo javno priznali. Istovremeno, bila nam je jasna jedinstvena situacija u kojoj se našao i potrebu da porodicu stavi na prvo mesto, a posao na drugo. Međutim, ovi dokumenti ukazuju na viši nivo umešanosti u delovanje njegovog brata nego što se to ranije mislilo“, saopštio je CNN.

„Rezultat toga je da je Kris suspendovan na neodređeno vreme, a slediće dalja evaluacija, dodaje se u saopštenju.

Prema objavljenim dokumentima, Kris Kuomo je pokušao da preko veza u medijima sazna da li su mediji kao što su „Politiko“ i „Njujuorker“ (pre svega istraživački novinar Ronan Ferou, inače sin Mie Ferou i Vudija Alena) pripremali nove tekstove i svedočenja žena o zlodelima njegovog brata, prenosi „Njujork tajms“.

Podaci do kojih je došla državna tužiteljka Leticija Džejms uključuju tekstualne poruke i transkripte intervjua sa istražiteljima koji su vodili istragu o optužbama protiv guvernera. Kris Kuomo je razmenjivao poruke sa Melisom DeRose, pomoćnicom guvernera Endrua Kuoma. One sugerišu da je itekako bio uključen u kreiranje odbrane za svog brata zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Međutim, kada je Endru Kuomo podneo ostavku na funkciju guvernera u avgustu ove godine, Kris je gledaocima CNN-a rekao da on „nije ničiji savetnik“, već „samo brat“. Priznao je da je vodio razgovore sa kabinetom guvernera, kako bi bio uključen u strategiju odbrane svog brata.

„Nikada nisam napao, niti ohrabrivao bilo koga da napadne bilo koju ženu koja se javila. Nikada nisam zvao novinare u vezi sa situacijom u kojoj se nalazi moj brat“, rekao je Kris u svoju odbranu.

Ipak, otkrića do kojih je tužilaštvo došlo dovode u pitanje njegovu izjavu o interakciji sa štampom.

Oproštaj od saradnika
Nakon što je vest o ukidanju njegove emisije objavljena u javnosti, emotivni Kris Kuomo sastao se sa saradnicima.

„To se više neće ponoviti. Bila je greška, jer sam svoje kolege, za koje verujem da su najbolji u poslu, doveo u lošu poziciju. Nikada to nisam nameravao i žao mi je zbog toga“, poručio je on.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / CNN

YOU MAY LIKE