Chicago, IL
37°
Fair
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 6mph W
Humidity: 60%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
37°F
39°F
43°F
46°F
48°F
MonTueWedThuFri
66°F / 54°F
64°F / 37°F
45°F / 37°F
55°F / 46°F
59°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

‘NE ŽALIMO NI DOLAR’: Arapi prešli pola sveta da bi videli srpsko ‘najlepše selo na svetu’! (FOTO)

Miholjsko leto sija punim sjajem na srpskim planinama. Jedno od najlepših srpskih sela, Gostilje, puno je domaćih, ali i stranih posetilaca. U nameri da istraže sve njene lepote, u Srbiju je stigao i bračni par iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Femila i Naser sa svoje troje dece prešli su na hiljade kilometara kako bi mogli da probaju of road vožnju na Tari i slikaju se pored fenomenalnih vodopada upravo u Gostilju.

“Ne žalimo nijedan dolar koji smo potrošli dolazeći na ova predivna mesta. Od prijatelja smo dobili prepotoruku i odlučili se na putovanje sa decom. Prvo smo bili na Tari gde je skoro na svakom metru obeleženo da se možete sresti sa medvedima. To stvara jedinstven adrenalin ali i uživanje”, rekao je Naser,

Nakon toga Arapi su ne želeći da gube ni jedan trenutak u obilascima došli u selo Gostilje. Tu ih je zatekla potpuno suprotnost od onoga što su doživeli na Tari.

“Ovde je opuštajuća priroda i čovek u potpunosti napuni baterije. Кada vidite različite sprektre boja,šuma zelena, životinja koje se slobodno kreću i naravno ljudi koji su gostoprimljivi na svakom koraku nudeći čašicu rakije i na kraju kao šlag na torti je vodopad čija lepota vas ostavi bez daha”, izjavila je Famila.

Živopisno zlatiborsko selo Gostilje, čuveno po svom velelepnom vodopadu jedan je i od tri kandidata iz Srbije za izbor najlepše turističko sela sveta.

“Osim što obiluje očuvanim prirodnim i kulturno-istorijskim vrednostima, selo Gostilje pravi je primer kako se ruralni turizam u savremenom svetu može razvijati na održiv način i kako dobrim ulaganjima i afirmacijom mikroturističkih lokaliteta može u potpunosti da se unapredi život sela”, rekli su u TO Zlatibor.

Кonkurs za najbolje turističko selo raspisala je Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija i svaka od zemalja članica imala je pravo da kandiduje tri sela. Nakon zasedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije odlučeno je da će Srbiju na ovom konkursu predstavljati zlatobrsko selo Gostilje uz Mokru Goru i Tršić.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE