Chicago, IL
61°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 20mph WSW
Humidity: 65%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 1
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
61°F
59°F
59°F
57°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
50°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

MIKI RURK ISHVALIO FILM ‘BOŽIJI ČOVEK’: Srpska rediteljka je sjajna, kada sam je pogledao u oči odmah smo se razumeli! (VIDEO)

Film “Božiji čovek” trenutno se prikazuje u domaćim, ali i u bioskopima širom Evrope. Rediteljka ovog ostvarenja posvećenog Svetom Nektariju je Jelena Popović.

U filmu „Božiji čovek“ jednu od uloga igra i Miki Rurk, a holivudski glumac je u jednom intervjuu, čiji je deo objavljen na zvaničnoj Instagram stranici „Megacom filma“ pričao o saradnji s ovom srpskom rediteljkom.

„Ja sam prilično instiktivna osoba, mogu da čitam ljude jako dobro i kada sam čuo za ovaj projekat, pomislio sam: ‘Pa, radio sam religijske filmove i ranije s Lilijanom Kavani, koja je odlična rediteljka’. Nažalost, taj film je prikazan samo u Italiji, ali to nije važno. Imao sam afinitete prema pričama o svecima. Ono što sam čuo o Jeleni bilo je jako dobro, ali ne prosuđujem na osnovu toga. Kad sam je upoznao i pogledao u oči i ona nije govorila mnogo, kao ni ja, ali smo se odmah razumeli. Ja sam znao šta ona želi i ona je znala šta ja želim. I dala mi je to“, rekao je legendarni Rurk.

Film „Božiji čovek“, u režiji rediteljke srpskog porekla Jelene Popović, govori o Nektariju Eginskom Čudotvorcu. Ovog sveca, koji je prema priči nepravedno prognan i oklevetan, a potom osuđen bez suđenja, igra Grk Aris Servetalis, dok Rurk glumi paralizovanog čoveka, koga je ovaj svetac izlečio.

Kako je Miki Rurk svojevremeno ispričao za grčki „Ortodox Times“, veruje se da je lik paralizovanog čoveka, koga glumi u filmu, bio Nektarijevo poslednje čudo.

„Kada ležite u krevetu, paralizovani ste i kažu vam da nikada više nećete prohodati, onda više ne želite da živite“, ispričao je holivudski glumac.

Inače, biografska drama duhovne tematike „Božiji čovek“ zabeležila je neverovatne uspehe u Grčkoj, gde već pet nedelja drži prvo mesto u tamošnjim bioskopima, sa više od 300.000 gledalaca.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Instagram @megacomfilm

YOU MAY LIKE