Connect with us

Srbija

NE ODUSTAJTE NIKAD! Dušan (19) preživeo kliničku smrt, izgubio glas i vid, a onda je dokazao da snaga volje čini čuda!

Published

on

Devetnaestogodišnji Dušan Dobrosavljević iz Beograda jedan je od omladinaca koji neiscrpno slede svoje snove uprkos brojnim poteškoćama sa kojima se svakodnevno susreću. Jaka volja za životom pokreće ovog mladića, koji bi trebao da bude uzor svojim vršnjacima.

Da život nije lak i uvek lep, svestan je i Dušan ali to ga ne sprečava da vredno radi na inovativnoj ideji, zabavnog ali i edukativnog karaktera.

Od pre godinu dana deo slobodnog vremena posvetio je svom YouTube kanalu na kome redovno objavljuje interesantne priloge iz oblasti domaće i strane istorije kao i zanimljivosti iz sveta nauke i kulture.

Njegov kanal trenutno prati 430 sabskrajbera…ili možda koji više?

Dušan je u drugoj godini života, nakon zdravstvenih komplikacija i visoke temperature, doživeo kliničku smrt a kao posledicu toga izgubio je govor, vid i mogućnost hodanja.

Nakon nekog vremena govor mu se vratio a vid samo delimično, što nije obeshrabrilo ovog devetnaestogodišnjeg Beograđanina. Završio je specijalizovanu osnovnu školu za obrazovanje bolesne dece „Dr Dragan Hercog“ u Beogradu, škola čijih 80 nastavnika svakog dana posećuje bolničke sobe i domove dece koja zbog zdravstvenih problema privremeno ili trajno nisu u mogućnosti da pohađaju svoje matične škole.

Dule je bio je odličan učenik, vredan i pažljiv i svojim kvalitetima i sposobnostima se istakao u brojnim sekcijam, naročito u dramskoj, u kojoj se istakao svojim glumačkim talentom…Ali to nije sve, on je postao i jedini đak u istoriji te škole koji se plasirao na Republičko takmičenje iz srpskog jezika i književnosti.

Ovaj mladi genijalac ističe da se odlično snašao u gimnaziji „Uroš Predić“ u Pančevu, koju je završio sa zavidnim uspehom, a koja mu je pružila dovoljno znanja kako bi osigurao brucoško mesto na Filološkom fakulteta ove godine!

Na nama je da se uzdamo da će vredno nastaviti da sledi svoje ciljeve i da će uspehe nastaviti da ređa kao i do sada!

Izvor: Serbian Times / Bojana Kovačević Foto: Instagram

Advertisement