Connect with us

aktuelno

MALIŠANI SA GOLIJE NISU ZABORAVLJENI: Danijela, Miloš i David zahvaljujući dobrim ljudima dobili krov nad glavom (FOTO)

Published

on

Porodica Jovanović iz ivanjičkog sela Opaljenik, zahvaljujući ljudima velikog srca, uselili su se u novu kuću. Danijela, Miloš i David ostali su bez majke, tugu za njom u njihovim dušama niko ne može ugasiti, ali ovaj gest dobrih ljudi vratio je veru u bolje sutra.

„Neka ovaj ključ bude zavet tebi i tvojoj deci, kada odrastu i postanu svoji ljudi, da se sete da možda nekom treba pomoć i da znaju da koliko budu mogli uvek treba da priskoče svojim prijateljima u nevolji. Uspeli smo zahvaljujući dobrim ljudima i donatorima, koji su se javili iz cele Srbije da vam pomognemo. Sa naše strane uradili smo sve što je bilo potrebno da imate krov nad glavom a deca da odrastaju u uslovima dostojnih čoveka“, rekao je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Dok su njihovi vršnjaci maštali o skupim telefonima, računarima i dobrim zabavama, mali Jovanovići sanjali su krevet, toplu garderobu, vodu i kupatilo…

„Mnogo sam se angažovao, ali kad sam započeo, bio sam iskreno uplašen, ali uz pomoć predsednika opštine, tadašnjeg zamenika te zahvaljujući njemu uspeli smo da izgradimo kuću Jovanovićima”, kazao je Dragoman Petrović predsednik MZ Opaljenik.

On je dodao da su zahvalni svima koji su pomogli i onima koji su dali 500 dinara i onome ko je dao 5000 evra.

„Ovu gradnju smo započeli zbog Momčilove žene, koja je stradala sa stepenica, i tom prilikom slomila kičmu, znali smo da će ostati nepokretna, ali smo se nadali da će preživeti, žao mi je što nije sa nama da vidi gde joj deca ostaju”, pojasnio je Petrović.

Udruženje građana „Za bolje selo Brezova” je dalo svoj tekući račun zbog brzine i sigurnosti prikupljanja sredstava.

„Akciju smo pokrenuli ove godine na letnji Aranđelovdan, kada su u crkvu na službu došli predsednik Mesne zajednice i Momčilo otac malih Jovanovića. Oni su tom prilikom potražili pomoć od sveštenika, tu sam i ja bila prisutna i spontano smo se dogovorili da odmah pokrenemo akciju i novac je nenadano počeo da pristiže”, rekli su ispred Udruženja građana „Za bolje selo Brezova”.

Milomir Đoković, izvođač radova kaže da je ovo treća kuća koju radi na ovaj način.

„Uradili smo čuvenu ivanjičku montažnu kuću, koja je dovoljno topla i udobna, menja 45 centimetara ciglanog zida što se tiče toplote, od 62 kvadrata, dve sobe, kupatilo, terasa, izolacija, ovde su snegovi”, kazao je Milomir Đoković, izvođač radova.

Izvor: Rina Foto: Rina

Advertisement