Connect with us

Amerika

NBA PUCA PO ŠAVOVIMA: Gledanost lige drastično pala zbog političkog angažmana košarkaša!

Published

on

Problemi sa kojima se susreće NBA liga sve su učestaliji, a korona virus odavno nije jedini i glavni problem strmoglavog pada popularnosti ove košarkaške asocijacije.

U izveštaju koji je izneo Siti Žurnal, pored gore navedenog globalnog problema, navodi se pad rejtinga NBA-a zbog levičarskog aktivizma ove lige i njenih košarkaša koji oblače dresove sa ispisanim slovima na temu socijalne pravde.

Neretko se susrećemo i sa odlaganjem utakmica plej-ofa.

,, Amerikanci su sve manje zaljubljeni u NBA, a pandemija je samo pogoršala ionako tešku situaciju“, navodi se u izveštaju,

U prilog tome govori i činjenica da je TV rejting nakon ponovnog početka sezone, opao za 40 procenata”!

Da čitava stvar dobije prave političke obrise, pobrinuo se igrač Los Anđeles Lejkersa, LeBron James, koji je još u maju koristio svoju platformu društvenih mreža za promociju zavere da se crnci “bukvalno svakodnevno love” u SAD-u .

Prošle nedelje NBA liga je odložila utakmice plej-ofa u znak protesta zbog pucnjave na Džejkoba Blejka, optuženog seksualnog zločinca , koja se dogodila u Viskonsinu početkom nedelje.

Odeljenje za krivičnu istragu Ministarstva pravde Visconsina, kasnije je otkrilo da je Blejk u svom vozilu posedovao sakriveno oružje.

Kao deo inicijative za rasnu pravdu, igračima NBA lige takođe je dozvoljeno da na poleđini dresova umesto prezimena prikažu reč ili fraze socijalne pravde.

„Ne mogu da dišem“, „Dosta“, „Crni životi su bitni“ i „Koliko još njih“, samo su neke od fraza koje koriste igrači NBA lige.

Neke od aktuelnih studija predviđaju da će ova profesionalna košarkaška asocijacija osetiti drastičan pad prihoda od nekoliko milijardi dolara, jer je trend gledanje NBA utakmica u stalnom opadanju.

Izvor: Daily Wire Foto: Printscreen / Youtube / CGTN

Advertisement