Connect with us

Amerika

GRAĐANSKI RAT U PORTLANDU: Trampov pristalica ubijen hicima iz pištolja!

Published

on

Sinoć je u centru Portlanda jedan muškarac, pristalica predsednika Trampa, ubijen iz vatrenog oružja u trenutku kada se velika grupa demonstranata pokreta Black Lives Matter i Antifa susrela sa kolonom automobila u kojoj su bile Trampove pristalice.

Do pucnjave je došlo oko 20:45, policajci su stigli na lice mesta i pronašli muškarca sa prostrelnim ranama u grudima, koji je kasnije proglašen mrtvim. Detalji još uvek nisu poznati, ali se pretpostavlja da je neko od demonstranata levičarskih grupa počinio zločin.

OČAJ: Čovek koji je bio u društvu ubijenog pokušava da se probije kroz policijski kordon

Policajci su zatvorili čitav kvart kako bi istražili okolnosti ubistva.

Policija je saopštila da se pucnjava dogodila ubrzo nakon što je karavan pristalica predsednika Donalda Trampa prošao kroz grad.

Ranije popodne pro-Trampov miting koji je održan u prigradskom centru Klakamas, protekao je bez incidenata, nakon čega se kolona automobila uputila kroz grad Portland. Grupu su dočekali kontrademonstranti koji već mesecima protestuju u Portlandu.

Novinari su na licu mestu bili svedoci nekoliko sukoba između dve grupe.

RASPRAVA: Trampove pristalice i demonstranti BLM imali više susreta tokom dana

Freelance fotograf Asošiejted Presa naveo je kako je čuo je tri pucnja, i kako je zatim primetio policiju i lekare koji su pritrčali žrtvi, belcu srednjih godina, koji je nosio kapu sa znakom “Patriot Prayer”, desničarske grupe čiji su se članovi u prošlosti često sukobljavali sa demonstrantima u Portlandu.

Očekuje se da će Policija Portlanda kasnije objaviti više informacija o ubistvu.

Policijski zvaničnici saopštili su da znaju kako poseduju nekoliko video snimaka koji kruže internetom, a koji prikazuju trenutke koji su prethodili pucnjavi neposredno pre ubistva.

Policija je pozvala sve svedoke koji imaju bilo kakve informacije o ubistvu da se jave detektivima Riku Benigi na broj telefona 503-823-0457 ili na e-mail adresu rico.beniga@portland. Takođe, svedoci se mogu javiti na i naredniku Džou Santosu na 503-823-0406 ili na e-mail joseph.santos@portlandoregon.gov.

SMRT NA ULICI: Policijski lekari uzaludno pokušavaju da spasu život Trampovog pristalice

“Još je rano govoriti o istrazi, zbog čega molim sve da daju vremena detektivima da rade svoj posao, koji je veoma važan, kako bismo mogli da predstavimo zaključke o svemu šta se dogodilo”, rekao je šef policije Čak Lovel.

“Ako bilo ko može da nam dostavi informacije o ovom slučaju, molimo da se obrati našim detektivima. Ovo nasilje je potpuno neprihvatljivo i vrlo marljivo radimo na pronalaženju i hapšenju odgovornih pojedinaca.”

Izvor: Katu.com
Foto: Paula Bronstein / AP, Nathan Howard / Getty Images

Advertisement