Connect with us

Amerika

OVAKO SE MESI SRPSKA PITA U ČIKAGU: Vesna pravi domaće kore za Ginisa dugačke nekoliko metara!

Published

on

Na muci se poznaju junaci, a u vanrednoj situaciji – dobre kuvarice.

Vesna Jablanović, rodom iz Kraljevačkog sela Pakčanica,preko tri decenije živi u Čikagu, ali ne odriče se pravih srpskih specijaliteta. Ovih dana najviše mesi pite od jabuka, ali kore ne kupuje već ih ručno pravi i po tome je prepoznatljiva među svim Srbima u američkoj tuđini, jer dostižu dužinu od nekoliko i širinu od čak dva metra. Brojni prijatelji nagovarali su ovu domaćicu da se prijavi u Ginisovu knjigu rekorda.

„Oni obožavaju te moje pite i domaće kore, često kažu da ništa ukusnije nisu probali. Ja sam to naučila od svoje bake, a sada znanje prenosim i na svoju unuku. Kore što su duže i tanje, to su bolje, a pita veća. Simpatično mi je to sve sa Ginisovom knjigom, ali meni je ipak najvažnije da u đakonijama uživaju moji najmiliji“, kaže kroz osmeh Vesna.

NE INTERESUJE JE GINIS: Vesna Jablanović zavija svoju pitu “rekorderku”

Da nema epidemije korona virusom Vesna bi sa porodicom već bila u svom rodnom selu, ali sada je i dalje u Americi, svakodnevno strepi za najmilije koji rade u Čikagu, ali i rodbinu u Kraljevu.

„Brinem i sada zbog strašne epidemije koja je pogodila svet, možda i više nego bilo kada i molim se za  svakog obolelog da ozdravi, zdravog da ne oboli. Teško mi pada i nesreća svakog naroda, naravno i američkog koji je sa 300.000 obolelih i više od 8.000 umrlih u vrhu najvećih žrtava korona virusa. Koliko sam tek zabrinuta za svoju porodicu! Starija ćerka  radi na prijemnom odeljenju Univerzitetske klinike „Lajola“ gde su neizbežni svakodnevni susreti sa velikim brojem obolelih“, kazuje Vesna.

NASLEDILA TALENAT I RECEPTE PREDAKA: Unuka Anđa

Ova dama zlatnih ruku i vešta kuvarica ne treba da se brine, jer njen talenat nasledila je unuka Anđa koja iako je u srednjoj školi već osvojila brojne nagrade u kulinartsvu,a  jedna za njih došla je i za tradicionalno srpske – salčiće.

Izvor/Foto: RINA

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement