Chicago
28°
Sunny
6:59 am5:09 pm CST
Feels like: 16°F
Wind: 18mph SSW
Humidity: 59%
Pressure: 30.15"Hg
UV index: 2
SunMonTue
37/25°F
39/37°F
41/27°F

Published 2 years ago

By admin

NAJMAŠTOVITIJE UČITELJICE U SRBIJI: Svaki dan se oblače u istu boju, đaci pogađaju koja će boja biti sledeća!

Кažu da se posao i zadovoljstvo ne mešaju, međutim OŠ „Emilija Ostojić” iz Požege razbija te predrasude. Naime, učiteljice ove škole pronašle su način da vreme provedeno u školi učine zanimljivijim, i pokazale su kako mogu da se uniformišu i bez zvanične odluke Ministarstva. Ove učiteljice svakoga dana oblače se u istu boju, u onu koju prethodnog dana dogovore.

“Priča je krenula spontano, nekoliko koleginica je došlo na posao odeveno u istu boju i sigurno nam je ideja da bi mogli da probamo kako bi to izgledalo da imamo uniforme i da zaisto budemo odeveni u istu boju. Tako smo krenuli da se dogovaramo i to traje do dana današnjeg”, rekla je za RINU učiteljica Nataša Radosavljević.

Zajedništvo je osobina koja ih karakteriše, a potom i želja da deci iz ove osnovne škole ulepšaju dan i pokažu da je drugarstvo ono najvažnije što će iz škole u život poneti.

“Većinu svog vremena mi smo zajedno i dogovaramo se, mislim da iz toga proističe sjajan kolektiv. Igranke koje pravimo daju mi snagu da imam polet, tako da beskrajno uživamo, i kada nas pitaju do kada ćete to tako mi se našalimo pa kažemo dok ne dobijemo uniforme”, kaže Nataša.

Međutim, među učiteljicama je i jedan učitelj koji je prihvatio ovu igru i bez obzira na predloženu boju ili dezen u svemu ovome zdušno učestvuje.

“Rešio sam malo da se uklopim sa koleginicama i u početku mi je bilo malo neobično ali sam se navikao i imam iskustva u uniformama i dogovaramo se, a već sutra ne znam šta će biti”, kaže učitelj Aleksandar Pavlović.

Najozbiljniji komentatori svakako su učenici koji ne samo da su zapazili ove promene već su pokušali da samoinicijativno prate svoje učiteljice.

“Ponekad otvorimo kladionicu i pokušavamo da pogodimo koju će boju da obuku za sledeći dan, puno puta smo pogađali. Dosta nas je iznenadilo kada smo prvi put videli, ali kasnije smo počeli da ih kopiramo i da tražimo detalje koje bi mogli i mi da obučemo”, kazali su osnovci.

Кolektivni duh, igra ili neki bi rekli pomodarstvo, ali kako god učiteljice iz OŠ Emilija Ostojić uradile su nešto novo i neobično a deca su to prihvatila sa radošću.

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!