Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 81°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 60%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 2 years ago

By admin

NAJEZDA STRANIH BORACA U UKRAJINU: Stigli albanski ‘dobrovoljci’, bore se za ‘ideale demokratije’!

Gruzijac Mamuka Mamulašvili, komandant Legije stranih dobrovoljaca u Ukrajini, kaže da su do sada dva Albanca otišla u Ukrajinu da se bore protiv Rusije, ali i da se očekuje dolazak još 30-ak Albanaca, koji su se “putem kontakata sa društvenih mreža” prijavili za borbu protiv ruskog agresora, izjavio je u intervjuu za Euronews Albania.

“Postoje dva albanska dobrovoljca koji se bore sa nama. Oni su došli da pomognu Ukrajincima da brane svoju zemlju. Došli su nakon početka sukoba. Ima prijava iz Albanije, ali još nisu stigle. Ima skoro 20-30 prijava”, rekao je on.

Komandant Legije stranih dobrovoljaca kaže da niko od dobrovoljaca nije plaćen, već da su tamo otišli zbog “ideala demokratije” i da “zaštite Ukrajine od ruskog genocida”.

“Pošto su Albanci preživjeli genocid, ista stvar se dešava i ovdje. Rusi namerno ubijaju žene i djecu u velikim razmerama“, rekao je Mamulašvili.

Ovaj borac kaže da do sada nije bilo žrtava u njihovoj grupi uprkos činjenici da su im položaje ruske snage sa helikopterima bombardovale 30 puta.

Mamulašvili kaže da Rusija koristi balističke projektile u Ukrajini namjerno bombardujući naseljena područja. Ističe da je od svoje 14. godine bio zarobljen od ruskih snaga tokom okupacije Gruzije 2008. godine i držan je u nekoliko zatvora u Rusiji.

Bori se u Ukrajini već osam godina otkako je Rusija anektirala Krim 2014. godine.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Noah Brooks

YOU MAY LIKE