Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 3mph S
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
81/64°F
75/54°F
59/46°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

NAJBOLJI MLADI TRUBAČ GUČE: Mateja (11) ne ide u muzičku školu, talenat je nasledio od oca!

Sabor trubača u Guči je završen, a za najboljeg mladog trubača proglašen je Vlasotinčanin Mateja Stanisavljević iz orkestra „Veseli dečaci“. Nagrada za drugi mladi orkestar takođe je otišla u Vlasotince, odnosno u ruke orkestara Davida Antića.

Mige Stanisavljević, otac najboljeg mladog trubača, koji se i sam bavi muzikom navodi za Jugmediju da očigledno da krv nije voda. Mateja je nasledio talenat od oca.

-Mateja ima 11 godina, a od 6. godine je počeo da svira trubu i još ne ide u muzičku školu. Koliko ja znam, on je najmlađi takmičar u Guči, koji je osvojio nagradu kao mladi trubač sa samo 11 godina, i to u jakoj kokurenciji omladinaca koji imaju i preko 17 godina. Otkad postoji Sabor trubača mnogi su se Vlasotinčani takmičili, kao što sam i ja, ali Mateja je prvi koji je uspeo da prvu trubu iz Guče donese u Vlasotince – rekao je otac Mige Stanisavljević.

Mateja Stanisavljević od septembra kreće u 5. razred OŠ “8. oktobar” u Vlasotincu, a otac planira i da ga upiše u muzičku školu.

Spisak najboljih mladih trubača i orkestara:

Najbolji, prvi mladi trubač- Mateja Stanisavljević iz orkestra “Veseli dečaci”, Vlasotince; Drugi mladi trubač – Darko Ivanović iz orkestra Darka Ivanovića, Vladičin Han; Treći mladi trubač- Danijel Dejković iz orkestra Danijela Dejkovića, Zagužanje.

Najbolji, prvi mladi orkestar – “Dragačevski podmladak”, Guča; Drugi mladi orkestar – Davida Antića, Vlasotince; Treći mladi orkestar – “Uroša i Ognjena Vasiljevića”, Požega.

PROČITAJTE VIŠE:

OČI PUNE SUZA, OVO JE ČEKAO ČITAVOG ŽIVOTA: Bojan Ristić je najbolji trubač Guče, van svake konkurencije! (FOTO)

NA SABOR U GUČI DOŠLI KINEZI IZ VUHANA: “Oduševljeni smo atmosferom i ljudima, ovakvu rakiju do sada nismo pili!”

VOLA OD 600 KILA VRTI KAO PILE: Sanja je zvezda Guče i jedina žena u Srbiji koja obrće bika na ražnju! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Jugmedia

YOU MAY LIKE