Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 82°F
Wind: 3mph ESE
Humidity: 51%
Pressure: 30.27"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

“MOJ ŽIVOT JE UNIŠTEN”: Austrijska ministarka koja je plesala sa Putinom na svadbi morala da napusti zemlju!

Bivša ministarka spoljnih poslova Austrije Karin Knajsel, na čijoj svadbi je gost bio ruski predsednik Vladimir Putin, kaže da joj je zbog bliskosti sa Moskvom uništen život.

Knajsel je, za nemački RTL, rekla da sebe smatra „političkom izbeglicom“, jer je Austriju morala da napusti zbog „de fakto postojeće zabrane rada“ zbog njenog odnosa prema Putinu.

„Morala sam da pobegnem. Nisam dobrovoljno otišla“, objasnila je svoje preseljenje u jedno francusko selo.

Rekla je da nije ni mogla zamisliti da će morati da napusti sve što je izgradila. Zbog svoje bliskosti sa Putinom, dodaje, niko ne želi da je zaposli.

Naime, 2018. godine se Knajsel našla na naslovnim stranama medija širom sveta, pošto je Putin lično došao na njenu svadbu.

Knajsel kaže da se ne kaje što je pozvala Putina na svadbu. Takođe je rekla da ne želi da napusti svoj posao u ruskom “Rosnjeftu” iako se na nju vrši veliki pritisak.

“Moj život je već uništen”, kazala je Knajsel dodajući da ne želi da se distancira od Putina.

Prema pisanju bečkog dnevnika “Prese”, nekadašnja šefica austrijske diplomatije izgubila je svoju funkciju u austrijskom društvu za političko-strateške studije „Srateg“, gde je bila prva potpredsednica.

Ona je, navodno, podnela ostavku na svoju funkciju u društvu koje finansira Ministarstvo odbrane Austrije.

“Prese” navodi da ostavku nije podnela dobrovoljno, već je više penzionisanih generala tražilo da se Društvo “reši“ Knajsel.

Izvor: Nova.rs Foto: PA-EFE,Roland Schlager,Pool

YOU MAY LIKE