Connect with us

Amerika

MLADIĆ IZ ČIKAGA KRAO I PREPRODAVAO STIMULUS ČEKOVE: Pomagali mu zaposleni iz Pošte SAD!

Published

on

Muškarac iz Čikaga optužen je za navodnu zaveru sa svojim bratom, koji je radeći kao američki poštanski službenik, u cilju prodaje ukrao čekove paketa pomoći za borbu protiv pandemije.

Akim Кosoko, 26-godišnjak iz Čikaga, optužen je po jednoj tački optužnice za krađu poštanskih i vladinih sredstava, kao i po tri tačke pronevere vladine imovine i tri tačke prisvajanja ukradene pošte nakon savezne istrage.

Vlasti veruju da je Кosoko regrutovao svog brata i druge poštare da ukradu čekove američkog Ministarstva finansija “u zamenu za plaćanje ili obećanje plaćanja”. Čekovi su izdati prošle godine kao deo Zakona o pomoći, olakšicama i ekonomskoj bezbednosti usled koronavirusa.

Кosoko je deponovao najmanje dva ukradena čeka sa izmenjenim informacijama o primaocu uplate na bankovne račune, koje su otvorili ljudi koje je regrutovao za vlasnike računa, prema sudskim dokumentima. Dva čeka su se kretala od 2.400 do 3.400 dolara.

Tužioci kažu da je u maju 2020. godine Кosoko prodao tri američka čeka, jedan za 1.200, a dva za 2.400 dolara.

Кosokov brat, Ahmed Кosoko (35) iz Čikaga, već je optužen saveznom krivičnom prijavom po jednoj tački optužnice za krađu pošte i vladinih sredstava.

Izvor: WKBN
Foto: Printscreen YouTube / USPS TV

Advertisement