Connect with us

Amerika

INCIDENT U PORTLANDU: Gradonačelnik biber-sprejom poprskao čoveka, sukobili se oko nošenja maske!

Published

on

Gradonačelnik Portlanda Ted Viler poprskao je biber-sprejom anonimnog građanina, koji ga je verbalno napao jer je večerao bez zaštitne maske, čime je prekšrio gradske mere borbe protiv pandemije.

“Viler i bivši gradonačelnik Portlanda Sem Adams upravo su završili večeru u lokalu “McMenamins Hillsdale Brewery & Public House” na jugozapadnom Sanset bulevaru oko 20:00h, kada je prišao sredovečan muškarac koji je optužio sadašnjeg gradonačelnika zbog rulčavanja bez maske, navodi se u izveštaju policijskog odeljenja Portlanda objavljenom u ponedeljak popodne, prenosi Oregon Live

Osoba je čitav incident snimala telefonom. Viler je pokušao da objasni kako sedi u “spoljnon-zatvorenom” delu restorana, gde maske nisu potrebne prema navedenim merama, međutim čovek je krenuo za Vilerom i Adamsom, prativši ih do Vilerovog automobila. U tom trenutku je Viler, zabrinut za sopstvenu bezbednost, poprskao osobu biber-sprejom u oči.

“Nije imao masku i prišao je na stopu, dve od mog lica dok me snimao. Postao sam direktno zabrinut za svoju ličnu bezbednost”, rekao je Viler policiji, prenosi Oregon Live.

“Jasno sam ga upozorio da mora da se povuče. Nije to učinio, obavestio sam ga da nosim biber sprej i da ću ga iskoristiti ako se ne povuče. Ostao je veoma blizu zbog čega sam izvukao biber-sprej i poprskao ga u oči”, objasnio je Viler..

PROČITAJTE JOŠ:

ISTORIJSKI PRESEDAN U SAD: Bajden ubrzao plan da se crnkinja nađe na novčanici od 20 dolara!

NJUJORK LEGALIZUJE “NAJSTARIJI ZANAT”: Prostitutke neće ići u zatvor, a mušterije će plaćati kazne

PAMELA UGASILA SVE DRUŠTVENE MREŽE: “Dosta je bilo, oni zgrću pare na kontroli naših mozgova!”

Ni Viler ni Adams nisu poznavali čoveka. Viler mu je dao vodu da ispere oči.

Oregon je uveo zabranu obroka bez maski još u julu, neposredno po završetku prvog talasa pandemije koronavirusa, prema časopisu Eater, ali ti zahtevi se ne odnose na takozvane „zatvorene trpezarije na otvorenom“ – to jest na šatorske prostore ispred restorana. koji su dizajnirani da omoguće obroke u dobro provetrenim prostorima, gde je manja verovatnoća da će se preneti novi koronavirus.

Dok su brojni drugi levičarski orijentisani zvaničnici kršili mere protiv pandemije koronavirusa, Viler tvrdida su se on i njegov pratilac pridržavali lokalnih propisa.

Što se tiče biber-spreja, Viler ga je verovatno imao radi lične zaštite. Gradonačelnik Portlanda nedavno je napadnut od strane pripadnika pokreta “antifa”, kada mu je prišla grupa demonstranata dok je čekao red u restoranu. Jedan “član grupe počeo je da se svađa sa gradonačelnikom i uspostavio je fizički kontakt s njim”, navodi Oregon Live.

Viler je takođe bio primoran da napusti svoj stan u Portlandu nakon što su “antifa” demonstranti koji su zahtevali da Viler ukine finansijska sredstva portlandskim organima reda, gađali njegovu stambenu zgradu i provalili u predvorje, prenosi Reuters.

Portland je od maja, nakon smrti Džordža Flijda, jedno od centralnih mesta antirasističkih, anti-policijskih i “antifaša” protesta. Prošle srede demonstranti su izazvali nerede u centru Portlanda, pri čemu su napali sedište Demokratske stranke u znak protesta protiv sadašnjeg predsednika Džoa Bajdena. Federalni agenti odgovorili su suzavcem kada su demonstranti pokušali da provale u pritvorsku ustanovu za imigraciju i carinu.

Izvor: The Daily Wire
Foto: Ted Viler / Printscreen YouTube / KGW News

Advertisement