Chicago
63°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 2mph SSE
Humidity: 92%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

MLADI TRUBAČI OSVOJILI SRCA NA SABORU U GUČI: Izabrani pobednici u juniorskoj kategoriji, oni su budućnost srpske trube! (FOTO)

Pravog saborskog dana 62. Sabora trubača u Guči na pozornici ispred Doma kulture počeo je takmičarski deo ovogodišnjeg sabora. Omladinski trubački orkestri, njih sedam ukrstili su svoje trube i pokazali ono što su mesecima unazad vežbali.

Energični nastupi sedam mladih orkestara razgalili su publiku koja je verno slušala budućnost Sabora na platou, ispred pozornice Kulturnog centra u Guči. Tako malo godina a toliko talenata. Žiri je bio prijatno iznenađen ali i pun nade – ovaj Sabor će trajati i trajati, sve dok imamo ovakav podmladak.

– Pred stručnim žirijem je bio težak zadatak, ali morali su da donesu odluku. Treći mladi trubač je Danijel Dejković iz orkestra Danijela Dejkovića, Zagužanje. Drugi je Darko Ivanović iz orkestra Darka Ivanovića, Vladičin Han. Najbolji, prvi mladi trubač je Mateja Stanisavljević iz orkestra „Veseli dečaci“, Vlasotince, potvrdili su organizatori.

Treći mladi orkestar je orkestar Uroša i Ognjena Vasiljevića, Požega. Drugi mladi orkestar je orkestar Davida Antića, Vlasotince. Najbolji, prvi mladi orkestar je „Dragačevski podmladak“, Guča.

– Publici se prvo predstavio orkestar Danijela Dejkovića, a nakon njega i Dragačevski podmladak, orkestar Darka Ivanović, Sose i lale, orkestar Uroša i Ognjena Vasiljevića, Davida Antića i orkestar Veseli dečaci, dodaju organizatori.

Glavno takmičenje trubača na ovogodišnjem Saboru održaće se u nedelju veče na gradskom stadionu gde će 16 najboljih orkestara koji su pravo da se pojave na ovom najelitnijem takmičenju posvećenom limenom instrumentu obezbedili pobedama na predtakmičenjima održanim širom Srbije.

PROČITAJTE VIŠE:

VOLA OD 600 KILA VRTI KAO PILE: Sanja je zvezda Guče i jedina žena u Srbiji koja obrće bika na ražnju! (FOTO)

SRPSKA TRADICIJA ZA CEO SVET: Počeo Sabor u Guči, najveća i najluđa smotra trubača na planeti! (FOTO, VIDEO)

OVDE SE SVAKI DAN ČUJU ZVONA MANASTIRA ŽIČA: Željko napravio jedinstven muzej naše istorije i nazvao ga Krstovgrad! (FOTO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE